Tomac (PMP): CCR sa opreasca referendumul pe Constitutie. Vezi motivul

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 14:48
3449 citiri
Tomac (PMP): CCR sa opreasca referendumul pe Constitutie. Vezi motivul

Presedintele Partidului Miscarea Populara, deputatul Eugen Tomac, considera ca referendumul anuntat de USL pentru o noua Constitutie, care ar trebui sa aiba loc odata cu alegerile europarlamentare, trebuie oprit de Curtea Constitutionala a Romaniei, intrucat el nu include rezultatele altui referendum, cel validat in 2009, privind trecerea la un Parlament unicameral cu 300 de membri.

"Curtea Constitutionala n-ar trebui sa valideze textul propus de USL, atat timp cat nu incepe de la acest punct: Parlament unicameral si 300 de parlamentari. 83% dintre romani au decis ca vor asta, nimeni nu are dreptul sa inverseze realitatea si sa o prezinte altfel decat a fost. Prin urmare, cred ca acest referendum nu poate sa se tina atat timp cat nu tine cont de vointa exprimata la referendumul din 2009", a spus Tomac pentru Ziare.com

"Exista doua filtre - legea trebuie sa treaca cu doua treimi in Parlament si sa fie validata de Curtea Constitutionala. Or CCR, pe 27 iunie 2012, a spus foarte clar ca vointa cetatenilor trebuie sa se regaseasca in noul text al Constitutiei, altfel nu poate fi modificata.

Speranta noastra e ca CCR nu va valida textul propus de USL, atat timp cat acesta nu face referire la faptul ca legislativul trebuie sa aiba 300 de parlamentari si o singura camera. Realitatea nu poate fi mistificata, nici in jurul a 300 de deputati, nici a altceva", a adaugat deputatul ex-PDL.

Tomac a acuzat si lipsa de transparenta a USL, care nu are macar un text final pentru Constitutie, dar are deja o data.

"A devenit de notorietate faptul ca lipsa de transparenta si modul de a impune decizii a devenit reprezentativ pentru USL, care are aproape 80% in Parlament.

Modul cum au modificat Codul Penal, cum au incercat sa introduca Legea privind amnistia si gratierea sunt deja actiuni care consacra un anumit fel de a gandi si actiona. Introducerea acestui subiect privind modificarea Constitutiei fara o dezbatere publica larga, fara termene precise si clare - nu avem un document final, dar stim ca vom avea un referendum - reprezinta un abuz si o sfidare in ceea ce priveste relatia intre politicieni si cetatean", mai spune Tomac.

USL vrea alegeri comasate: Europarlamentare si referendum pentru revizuirea Constitutiei

USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constitutiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populara urmand sa aiba loc timp de doua zile, cu prag de validare de 50%.

Aparuta initial pe surse, informatia a fost confirmata de ministrul de Interne, Radu Stroe (PNL), care a declarat luni, inainte de sedinta conducerii USL, ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei va fi organizat concomitent cu alegerile europarlamentare, cel mai probabil pe parcursul a doua zile.

Detaliul care poate impiedica votarea Constitutiei cu europarlamentare - surse ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eugen Tomac CCR referendum Constitutie, #referendum Constitutie comasat europarlamentare , #constitutie