Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Daniel Buda

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 16:45
2228 citiri
Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Daniel Buda

Daniel Buda a fost desemnat sa conduca comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei, dupa ce s-a stabilit ca acest rol sa revina PD-L-ului.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei va avea 25 de membri, din care opt vor reveni PD-L, doi - independentilor, opt - PSD, patru - PNL, doi - UDMR si un loc grupului minoritatilor nationale.

Din partea PD-L au fost desemnati Dan Augustin Humelnicu, Iulian Urban, Ion Ruset, Daniel Buda, Gabriel Andronache, Iustin Cionca, Cornel Stirbet si Sever Voinescu, au declarat, pentru Ziare.com, surse parlamentare.

De la PSD au fost desemnati Vicor Ponta, Florin Iordache, Liviu Ciuca, Aura Vasile, Valeriu Zgonea, Toni Grebla, Ioan Chelaru si Dan Sova, care va fi si vicepresedinte.

De la PNL vor face parte din Comisie Calin Popescu Tariceanu, Alina Gorghiu, Minodor Dobre si Theodor Melescanu.

UDMR va fi reprezentat prin Varga Atilla, care va fi si secretar in comisie, si Marton Arpad, iar de la minoritati va veni liderul formatiunii, Varujan Pambuccian.

Independentii vor fi reprezentati de Eugen Nicolicea si Liviu Campanu.

Pedelistii s-au certat pentru un loc in comisie

Deputatii democrat-liberali si-au disputat marti, cele cinci locuri din viitoarea Comisie de revizuire a Constitutie care revin grupului PD-L din Camera, arata NewsIn.

Initial, 14 deputati PD-L si-au exprimat intentia de a face parte din Comisia de revizuire a Constitutiei, in conditiile in care grupul de la Camera are dreptul la 5 locuri in acest for.

Astfel, liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a propus ca viitorul presedinte al Comisiei, Daniel Buda, sa-i aleaga pe ceilalti patru viitori membri, varianta adoptata prin vot in sedinta de grup.

Dupa o pauza in sedinta de grup, liderii PD-L au revenit, stabilind ca viitorii patru membri sa fie persoane cu studii juridice, eliminand astfel din start sansele multor deputati inscrisi pe lista de 14 persoane, fapt ce a starnit nemultumirea acestora.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...