Parvulescu: Forumul constitutional va avea trei axe si nu vor exista remuneratii

Luni, 18 Februarie 2013, ora 23:58
2432 citiri
Parvulescu: Forumul constitutional va avea trei axe si nu vor exista remuneratii
Foto: Arhiva

Coordonatorul forumului constitutional, Cristian Parvulescu, desemnat de Comisia pentru revizuirea Constitutiei, a declarat ca structura pe care o va conduce va avea trei axe tematice, nu vor exista remuneratii, iar dezbaterile trebuie finalizate pana la discutia din Parlament pe Legea fundamentala.

"Am prezentat Comisiei viziunea mea despre forumul constitutional, anume ca o dezbatere democratica larga, care sa se desfasoare pe trei axe: o axa teritoriala, care sa presupuna forurile locale, judetene, regionale si natioanale, o axa tematica - care sa permita specialistilor si organizatiilor de diferite profiluri sa se manifeste, de exemplu, un forum ecologist, un forum legat de problemele serviciilor sociale si economice si a treia axa, o axa academica - care sa permita specialistilor in drept constitutional si in stiinte sociale sa se pronunte in acest domeniu.

In final, forumul constitutional va facilita aceste dezbateri, va elabora un raport pe care il va pune la dispozitia Comsiei(...) Raportul final va fi o sintetizare a propunerilor care au venit din partea forumurilor teritoriale, a forumurilor tematice si a specialistilor in drept constitutional", a sustinut Parvulescu.

Forumul, independent politic

Politologul a precizat ca forumul constitutional va beneficia de independenta fata de factorii politici, inclusiv fata de comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei.

De asemenea, Parvulescu a insistat asupra unui timp suficient pentru dezbaterea modificarilor propuse pentru revizuirea Constitutiei, in caz contrar activitatea forumului devenind una inutila.

"Nu de forumul constitutional va depinde durata dezbaterilor, ci de Comisie. Daca Comisia isi incepe lucrarile si noi nu putem prezenta un raport, atunci lucrarile forumului vor fi inutile. (...) Au fost discutii in Comisie care au aratat cat se poate de clar ca exista sustinere pentru cea mai larga dezbatere cu putinta.

Acest forum va fi deschis tuturor, nu numai organizatiilor nonguvernamentale, nu numai specialistilor despre care am spus, vom incerca sa structuram aceasta informatie. Va exista un forum virtual, pe Internet, deschis tuturor", a mai afirmat Parvulescu.

In plus, el a subliniat faptul ca nu vor exista remuneratii pentru cei care vor coordona activitatea forumului.

"Nu vor fi retributii, nu vor fi salarii, va fi o activitate voluntara, dar cheltuielile pentru organizarea dezbaterilor vor exista. Speram ca autoritatile locale sa puna la dispozitia forumurilor locale, judetene, regionale sali si intreaga logistica a administratiei locale, dar vom avea nevoie de o conlucrare deschisa cu Parlamentul", a sustinut Parvulescu.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat, luni, desemnarea in unanimitate la nivelul Comisiei de revizuire a Constitutiei a politologului Cristian Parvulescu drept coordonator al Forumului constitutional, precizand ca finantarea dezbaterilor s-ar putea realiza din sponsorizari de la banci.

Liderul PNL a anuntat ca in cazul infiintarii Forumului constitutional de catre Comisia pentru revizuirea Constitutiei a fost intrunit votul unanim al membrilor acestui for, inclusiv pentru desemnarea lui Cristian Parvulescu in fruntea forumului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Parvulescu modificare Constitutie, #forum modificare Constitutie , #constitutie