Cristian Preda, despre revizuirea Constitutiei: Nu e comic, e tragic

Marti, 14 Mai 2013, ora 14:04
1506 citiri
Cristian Preda, despre revizuirea Constitutiei: Nu e comic, e tragic
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Cristian Preda ataca intentiile premierului Ponta de a modifica prevederile nerevizuibile din Constitutie, sustinand ca "liderii USL vor sa transforme pe nesimtite revizuirea intr-un soi de rasturnare de regim".

"Tirania majoritatii se pregateste sa loveasca din nou fundamentele regimului nostru, dupa ce l-a zdruncinat anul trecut in iulie-august. De data aceasta, e vorba despre procesul de revizuire a Constitutiei.

Premierul Ponta a anuntat ca ar dori sa modifice articolul din Constitutie care descrie limitele revizuirii. Altfel spus: articolul care enumera ce prevederi nu pot fi modificate in limitele actualei legi fundamentale. La cateva ore dupa aceea, seful Senatului a afirmat ca 'vointa politica' a actualei majoritati poate proceda la orice revizuire.

Liderii USL vor sa transforme pe nesimtite revizuirea intr-un soi de rasturnare de regim. Numai ca Parlamentul ales in decembrie nu e o Constituanta...", scrie Cristian Preda pe blog.

Europarlamentarul PDL apreciaza ca situatia in privinta schimbarii Constitutiei a devenit "tragica", iar nu "comica", dupa cum a calificat-o senatorul PNL Tudor Chiuariu.

"Singura reactie lucida a venit, pana la ora aceasta, de la Tudor Chiuariu, care a afirmat ca punctul de vedere exprimat de premier e 'comic'.

As spune ca alta e categoria: nu e comic, e tragic! Agresiunea la adresa proprietatii ar trebui sa uneasca in acest moment liberalii, indiferent de partidul in care se afla", concluzioneaza Preda.

Ponta vrea sa atace punctele nerevizuibile din Constitutie. Chiuariu (PNL): Pare comic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca prevederile declarate nerevizuibile in Constitutie pot de de fapt schimbate.

"Pana la urma te duci la articolul care spune ca este nerevizuibil si il revizuiesti. Important este daca vrei. Important este daca exista decizia politica, asumata. Te duci la articolul care spune ca nu este revizuibil 44 si il revizuiesti si pe ala. Si atunci este revizuibil si 44", a declarat Victor Ponta.

Articolul 44, privind dreptul de proprietate privata, prevede ca "Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular".

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Cristian Preda USL modificare Constitutie, #Cristian Preda Tudor Chiuariu, #usl modificare constitutie , #constitutie