Ziare.com

I.Stanomir: Revizuirea Constitutiei are un caracter netransparent si imprevizibil Interviu

de Camelia Badea
Luni, 25 Martie 2013, ora 13:41

   

I.Stanomir: Revizuirea Constitutiei are un caracter netransparent si imprevizibil Interviu
Comisia de la Venetia este cel mai important "producator si furnizor de expertiza juridica si constitutionala" in tarile din Consiliul Europei si ea a cerut Romaniei o revizuire a Constitutiei transparenta, ceea ce este departe de a se intampla, remarca profesorul de drept constitutional Ioan Stanomir.

Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, prof.univ. Ioan Stanomir a comentat modul in care lucreaza comisia parlamentara de revizuire a Constitutiei si refuzul acesteia de a consulta experti in drept constitutional si de a permite accesul presei la lucrari.

Cat despre intentia premierului Ponta de a apela la expertiza Comisiei de la Venetia, prof. univ. Stanomir spune ca ramane de vazut care va fi reactia specialistilor straini in legatura cu modul in care se lucreaza acum la revizuirea Constitutiei Romaniei.

In opinia sa, modificarea Constitutiei e pe cale sa devina o "afacere exclusiv politica". Ioan Stanomir isi exprima speranta ca politicienii romani vor lua totusi exemplu de la tarile "incarcate de spirit european" si nu de la cele "incarcate de izolare nationalista", cum este cazul Ungariei, puternic criticata pentru modificarile aduse in ultimii ani legii fundamentale.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat "tezele" de la care pornesc dezbaterile

Cum comentati decizia parlamentarilor din comisia de revizuire a Constitutiei de a interzice accesul presei la lucrari si modul total netransparent in care au fost stabilite tezele de la care pornesc dezbaterile in Forumul Constitutional?

Ceea ce se poate observa in cazul procedurii care s-a demarat privind revizuirea Constitutiei este caracterul ei netransparent si imprevizibil.

O procedura netransparenta in sensul in care absenta presei la dezbaterile Comisiei face ca publicul sa nu poate avea niciun fel de idee despre cuprinsul discutiilor care se desfasoara acolo.

O procedura imprevizibila pentru ca, asa cum foarte multi comentatori au observat, nu exista o linie directoare care sa permita actualei comisii de reflectie constitutionala din Parlament sa imagineze un drum pentru Romania.

Cred ca, daca privim cei doi factori evocati in perspectiva, apare un risc foarte mare pe care societatea noastra si-l asuma: acela de a lasa in sarcina unei proceduri netransparente si imprevizibile revizuirea celui mai important act normativ din Romania.

Nu vi se pare ciudat ca aceasta comisie parlamentara nu a simtit nevoia de a se consulta si cu specialisti in drept constitutional? Si cum comentati respingerea din start a referendumului din 2009?

Aici sunt doua lucruri de observat. In primul rand, la Parlament a existat un proiect depus de presedintie cu ajutorul Guvernului, asa cum a spus chiar presedintele Traian Basescu.

In al doilea rand, in 2009 s-a desfasurat un referendum care a avut concluzii foarte precise cu privire la caracterul potential unicameral al Parlamentului. Acest referendum, asa cum spune Curtea Constitutionala foarte limpede, nu este un simplu sondaj de opinie. El trebuia luat in considerare cel putin in cazul limitarii numarului de parlamentari la 300.

Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, ceea ce se poate observa este ca revizuirea Constitutiei devine o afacere exclusiv politica, prin excluderea tuturor celor care si-ar fi putut aduce aportul prin propria expertiza.

Mai grav decat orice este tratarea cu un complex de superioritate inacceptabil a cetatenilor. Nu mai putem trata cetatenii Romaniei ca si cum ne-am afla cu decenii inainte. Cetatenii Romaniei nu sunt subiecti de laborator, ei trebuie luati in seama.

Iar modul in care aceasta Constitutie a Romaniei se va revizui este, dupa modesta mea opinie, exact la antipodul unei proceduri transparente, capabile sa ia in calcul opiniile populare.

Ponta cere ajutor Comisiei de la Venetia pentru modificarea Constitutiei

Premierul Ponta, presedinte al PSD, a anuntat ca va cere sprijinul Comisiei de la Venetia. Sa fie vorba doar de un joc de imagine? Ce se va intampla daca deciziile parlamentarilor romani vor intra in contradictie flagranta cu recomandarile acestei comisii?

Sunt extrem de interesat, ca foarte multi din aceasta tara, sa vad care va fi reactia Comisiei pentru Democratie prin Drept de la Venetia, cu atat mai mult cu cat in raportul publicat la inceputul anului acesta se mentiona ca una dintre exigentele nenegociabile la nivelul Comisiei de la Venetia este revizuirea transparenta si bazata pe consens si pe dezbatere.

Or, ceea ce actuala comisie prezidata de presedintele Senatului ne propune este exact contrariul acestei proceduri mentionate expres de Comisia de la Venetia.

Comisia de la Venetia nu este un organism cu caracter decorativ. Ea este cel mai important organism de specialisti din interiorul sistemului de organisme al Consiliului Europei si este cel mai important producator si furnizor de expertiza juridica si constitutionala pe intinsul tarilor care fac parte din Consiliul Europei.

Este un tip de aviz care trebuie luat in seama, la fel cum trebuie luate in seama judecatile emise in cadrul rapoartelor pe Mecanismul de Cooperare si Verificare ale Uniunii Europene.

Este adevarat, dar vedeti ca presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a dat de inteles ca revizuirea Constitutiei este o problema interna a Romaniei, reamintind ca doar cetatenii romani voteaza.

Ma bucura faptul ca am ocazia sa precizez un lucru, chiar daca s-ar putea sa nu fie pe placul unora dintre cititorii dumneavoastra.

In momentul in care Romania a intrat in Consiliul Europei, in Uniunea Europeana si in NATO, ca sa dau exemplu de trei organisme, a acceptat deliberat sa isi limiteze suveranitatea prin acceptarea unor principii care sunt nenegociabile: ale democratiei, statului de drept, transparentei guvernarii.

Noi nu traim pe o insula, nu suntem o tara izolata. Nu ne putem permite luxul de a trata comunitatea internationala doar ca pe un furnizor de asistenta economica.

O asemenea abordare este extrem de apropiata de atitudinea pe care Romania socialista a avut-o in raport de comunitatea internationala, iar anul 1989 arata foarte clar care este tipul de sfarsit pe care il poate avea un astfel de regim politic bazat pe izolare, pe agresivitate si pe autarhie.

Este de ajuns sa privim modul in care Ungaria lui Viktor Orban trateaza comunitatea internationala pentru a intelege enormele costuri de imagine pe care Ungaria le are de suportat. Ungaria lui Viktor Orban da un exemplu remarcabil al modului in care o tara poate involua democratic in cativa ani.

Inteteste Ungaria focul antisemitismului si rasismului in Europa de Est? Interviu

Eu sper ca politicienii de la Bucuresti vor alege dintre modelele care le stau la indemana pe cele incarcate de spirit european si nu pe cele incarcate de izolare nationalista, cum este cazul Ungariei conduse de premierul Viktor Orban.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5322 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Referendum pentru monarhia constitutionala !

Revizuirea constitutiei trebuie sa inceapa numai dupa un referendum national privind chestionarea romanilor in legatura cu revenirea la monarhia constitutionala . Nu se astepta nimeni la un Basescu sa propuna o astfel de prioritate , dupa cum nu se asteapata nimeni la pesedistii crescuti mari pe langa Iliescu . Dar PNL-ul si Antonescu au obligatia sa o faca . Romanilor nu li se poate interzice opinia intr-o chestiune de mare asteptare istorica . Toata aceasta sincopa nationala intinsa pe durata a 66 de ani a marcat grav insasi existenta acestui neam ratacit care nu si-a revenit nici acum .

 

Revizuirea Constitutiei- este o problema nationala

Parlamentarii sunt alesi pentru a face legi care sa fa ca traiul romanilor mai usor,sa le asigure securitate,liniste sociala si mai ales un trai decent.Urmatoarele modificari sunt necesare:
reducerea nr. de parlamentari;
confiscarea averilor nejustificate;
limitarea drepturilor alesilor,astfel incat sa nu fie favorizati in raport cu legea fata de ceilalti cetateni;
referendum pentru Monarhie;
protejarea proprietatii prin lege;si multe alte modificari care sa protejeze cetateanul de abuzurile politicienilor interlopi.

 

ART.1 Republica Securista INTERLOPA Sclava Romania

art.2 - Statele INTERLOPE ale Romaniei - deci stim cu toti ca prin modificarea constitutiei se doreste introducerea DICTATUREI Securiste Interlope....din 90 si pana in prezent sau "chinuit" toate gruparile interlope securiste care au provenit din FSN sa puna in practica "datina securista interlopa". Acum doresc sa introduca aceasta practica si in actul constitutional.

Atata timp cat curtea constitutionala este patronata numai de securisti interlopi care executa ce le impune cei care ii numesc acolo , putem modifica si coperta de la constitutie.

Ati uitat cand GADDAFI de Cotroceni umbla cu constitutia in buzunar ?? Dar in schimb a promulgat legea prin care sa modificat codul munci- si sa introdus codul sclaviei .

Consider ca NU isi are nici un rost a se schimba constitutia atata timp cat suntem condusi de INTERLOPI Politici iar valorile sunt dispretuite .

 
 

Transparenta ? Presa prezenta la dezbaterea con-

-stitutiei? Nu veti vedea. S-au facut odata de ras acesti guvernanti, cand a acceptat presa la evaluarea celor doi magistrati propusi de Pivnicereasa ptr. sefia DNA si Procuror sef. De ce sa vada toata Tara, incompetenta si marsaviile puse la cale de Voiculescu?

Cand e arestat penalul Traian Basescu ?

Justitia: Inculpatul Basescu Traian trebuie sa raspunda penal pentru savarsirea infractiunilor de:

- Tradare - Art. 155 - Cod penal
- Atentat care pune in pericol siguranta statului - Art. 160 - Cod penal
- Atentat contra unei colectivitati - Art. 161 ? Cod penal
- Subminarea economiei nationale - Art. 165 - Cod penal
- Propaganda in favoarea statului totalitar - Art. 166 Cod penal
- Actiuni impotriva ordinii constitutionale - Art. 166 indice 1 Cod penal
- Complot Art. 167 - Cod penal
- Comunicarea de informatii false, Art. 168, indice 1 Cod penal
- Amenintare Art. 193 Cod penal
- Santaj Art. 194 Cod penal
- Inselaciune Art. 215 Cod penal
- Ultraj Art. 239 Cod penal
- Abuz in serviciu contra intereselor publice Art. 248 Cod penal
- Abuz in serviciu in forma calificata Art. 248, indice 1 Cod penal
- Purtare abuziva Art. 250 Cod penal
- Trafic de influenta Art. 257 Cod penal
- Asocierea pentru savarsirea de infractiuni Art. 323 Cod penal
- Instigare publica si apologia infractiunilor Art. 324 Cod penal
- Genocid Art. 357 Cod penal

Pentru incalcarea:

- art. 52 alin 1 si 3 - din Legea 3/2000 ? privind organizarea si desfasurarea referendumului
- art. 2 - din Legea nr. 14/2003 - a partidelor politice
- art. 54 - din Constitutia Romaniei - Fidelitatea fata de tara
- art. 80 - din Constitutia Romaniei - Rolul Presedintelui

sutre de mii de someri , familii distruse

miliarde de euro disparuti brusc , investitii abandonate , autostrazi desenate numai pe hartie (model Tariceanu) ....
asta inseamna guvernarea USL .

La Constitutie o sa scrie clar :

CLEPTOCRAȚÍE s. f. Guvern ai cărui membri caută, in primul rand, să obțină avantaje personale (materiale, sociale, politice etc.), pe seama celor in numele cărora guvernează. (cf. engl. kleptocracy < gr. klepto- (< kleptein = a fura; cf. got. hlifan = a fura, lat. clepere = a fura) + lat. -cratia (< gr. -kratia < kratos = putere, forță)) [MW]

Petre Tutea :
"Un tampit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temnită pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare..."."

"Nu e de competența poporului roman să decidă in cazul unui Parlament bicameral sau unicameral", susținea fostul deputat PSD Victor Socaciu . Si mai zicea :
"... doar o elită ar trebui să hotărască cine conduce statul".

"In cetatile grecesti, intr-adevar, poporul delibera, hotara si executa. ... De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

"De la categoria “elitelor" erau exclusi sclavii si femeile."

Cat de flexibila e coloana lui Stanomir?

In septembrie 2005, Ioan Stanomir sustinea mentinerea sistemului bicameral si critica intentia presedintelui Traian Băsescu de a introduce unicameralismul si votul uninominal. Potrivit lui Stanomir: “Unicameralismul, asociat eventual si cu votul uninominal, va da puteri sporite partidului majoritar, care isi poate impune mai repede tirania."

In 2 octombrie 2009, Ioan Stanomir declara că “Parlamentul bicameral este un mutant politic si institutional".
Asta dupa ce condus din 2008 Comisia Prezidentială de Analiză a Regimului Politic si Constitutional din Romania.
Un individ foarte vertical, ca si piticul Boc, care si-a dat licenta in superioritatea sistemului bicameral.
Parafrazand, “un mutant intelectual si moral". Ba chiar si fizic.

Uriasa majoritate parlamentara a USL a dus la o atitudine aroganta

si autosuficienta care isi va arata cat de curand potentialele pericole!

 

Indiferent de constitutie = Noi NU avem magistrati ptr.CCR

Nici un partid politic NU trebuie sa numeasca magistrati acolo.

Atata timp cat acolo sunt numiti numai "......" si condusi de unul cu pensie de handicap ptr ca nu vede - despre ce vorbim ??

Daca pleaca actuali securisti interlopi de la CCR - vin urmasi acestora - deci NU va fi absolut nici o diferenta atata timp cat Romania este condusa de Uniunea Securistilor de Lux (usl). Pleaca ai nostri , vin ai nostri.

Indiferent de constitutie = Noi NU avem minte, măi

Kiatra! Și nici putință de a ne elibera de traiul de animal domestic pe langă tarla crimei organizate Secu+PcR+KgB, măi Kiatra!

Mai george 2 tu vorbesti frumos...dar iti dai

seama ca Puturosul Repetent nu are nici o treaba si este strain de Monarhie ca pisica de biserica???poi lipovanul bidiganos habar nu are pe ce lume traieste si tu ceri cam mult de la el

@Kiatra-Neamt-indiferent de....

Ceea ce vrei cred ca isi doresc multi romani care au
o gandire cat de cat logica.Atata,doar,ca in Rmanica
logica a disparut de mult.

Parca spuneai vineri ca daca Udrea pierde iti vei schimba ..

nick-name in detoxifiatu.Cuvint la tine ca la PDL.Referitor la acest articol, pai sa lasam oamenii aia sa faca un proiect cadru.La ce sa apara la..."transparenta"si jurnalistii care n-au pregatire in domeniu,asumind ca au una,sau comisia din Venetia care habar n-are ce se intimpla in tara.Dupa ce apare un proiect mai vorbim, ca nimeni n-o sa voteze..orb.

@fomfo-parca spuneai.....

Mi-ai placut.Scurt si la obiect.

@fomofo & "Parca spuneai vineri ca daca Udrea

pierde iti vei schimba numele in detoxifiatul"

Cred ca faceti o confuzie, eu nu am promis asa ceva!

 

Stai linistit.Sper ca va trebui poporul sa o voteze si

atunci o sa o ia original in gura,cine va vota porcaria de constitutie facuta de un repetent???eu in nici un caz

Constitutia Antonescu!

Asa cum Iorgovan a facut o constitutie pe "calapodul" ion ilescu,tot asa Crin isi face o noua constitutie cu deosebirea ca el este seful comisiei.Imi permit sa postez un fragment ....."Boul e un animal cu stăpan. Are adăpost, are hrana asigurată, in fiecare dimineată e injugat la car sau la plug si munceste. Cu cat isi face datoria mai bine cu atat primeste o ratie de fan sau de coceni mai mare. Cu cat e mai ascutător si se opinteste mai tare cu atat e mai bine ingrijit. Dacă leneveste are parte de bici. Nu are grija zilei de maine. Maine e la fel ca astăzi, la fel ca ieri si ca in toate zilele. Doarme linistit, pe coadă. Spre deosebire de bou, cerbul nu are un adăpost. Hrana si-o procură singur. Nu e sigur că o poate găsi si maine. Nu e ferit de pericole, trebuie să fie mereu in alertă, treaz, să decidă singur. Si, mai e o deosebire: cerbul e liber, totul depinde de el, boul are stăpan, e dependent, e sclav. Cand nu mai poate munci sau cand stăpanul nu mai are nevoie de el, soarta lui e la mila stăpanului. Scopul boului nu e să-și găsească hrana, e să-și caute stăpan care să-l hrănească"
Daca poporul romin accepta un Antonescu in fruntea statului atunci se v-a reintoarce dictatura.

 

Constituția Căcăreză a democrației originale Iliescu-KGB

.

@Legionarul din Sahara-constitutia...

Da-mi voie sa fac o mica corectura.Nu a fost Constitutia
lui Iorgovan si nici a lui Iliescu si nu o sa fie nici a lui Antonescu.Este a sistemului.Imi pare si mie rau ca cei mai batrani si mai intelepti din tribul asta,al romanilor, nu se intrunesc,precum Marea Adunare Nationala,pentru ca la alte triburi,unde se intrunesc,intotdeauna,unul iese mancat.Noi,care nu ne
consideram batrani,inca,dar stam pe margine si zdranganim penele de strut,pe cine mancam?Pe unul care
ni s-a pus pata ca s-a strecurat in Marea Adunare Nationala si se arata chipurile mai firoscos decat ne
place noua.O fi vorba tot de invidie,oare?

Constitutia stalinista

Constitutia Stalinista era cea mai progresista pentru acele timpuri.
Dar acea constututie era numai pe hirtie. In realitate se faceau cele mai grave abateri.Invatamintele pe care trebue sa le tragem este ca o constitutie trebuie respectata. De geaba avem constitutie daca unii senatori sustin ca justitia trebuie aservita politicienilor. Asta inseamna ca ei doresc o constitutie numai pe hirtie la fel ca cea stalinista.

Basescian penibil

stanomir,care este specialist in drept constitutional ca si Boc,isi da basismul pe fata de fiecare data cand vorbeste! Atat Ponta cat si Antonescu au anuntat ca vor cere experti in drept constitutional de la comisia de la Venetia si de la UE pentru colaborare la modificarea Constitutiei,in asa fel ca ultimul basescian sa nu mai aiba nimic de cartit! Asa ca protestele penibile emise la comanda nu mai au nicio baza ,sunt numai intoxicari pentru prosti!

Biscuim Maria Ta,biscuim !

Exista pe lumea asta multi indivizi care-si rod unghiile
de invidie,neputinta,,dorinta bolnava de a fi mereu in
centrul atentiei,de a avea ce nu au,de a fi ce nu poti sa devii,de a aprecia si aprecia si totodata a recunoaste si accepta reusita altora mai buni decat tine.Si atunci,te apuci si demolezi ceea ce incearca sa
construiasca cei pe care ii invidiezi.La comanda,fara
niciun temei logic si imroscand cat mai mult venin in
jur,precum cobrele scuipatoare.Am mai citit astfel de
pareri,emise si de "celebrul" Radu Carp un alt "adept"
scos la inaintare care bauna pe aceeasi tema,un alt "greu" al Institutului de fabricat marionete politice la
comanda sau daca vreti sa fiu mai plastic,din aceeasi
specie "Nada pallida".Caracteristica comuna a acestor
serpi este agresivitatea si faptul ca veninul improscat
produce orbirea.Nu ataca pentru ca sunt calcati pe coada
sau pentru ca le-ai incalcat teritoriul vital,nu,ei ataca pentru ca astfel isi fac viata mai usoara.Pe
domnul Ioan Stanomir,insa,l-au si calcat pe coada si
atunci s-a apucat sa si muste,in dreapta si in stanga.
Cine vrea ar putea sa faca niste legaturi intre el
si Tismaneanu,Carp si Patapievici,totul coroborat cu garda veche a lui Plesu,Manolescu,Teodorescu si ca sa
nu mai lungim vorba cu actualul "Grup 22".Toata smecheria este limitata in a mentine linia trasata si
pe care trebuie sa o respecti trambitand ca o moara
stricata ca Romania este un stat nedemocratic si nu are
nicio treaba cu statul de drept.Invidia,bat-o vina!

 

Excelent comentariu

Asa este. stanomir este una din cozile de topor portocalii care este ofticat ca a pierdut sinecuri pe la Cotroceni.Coleg cu boc a fost presedintele comisiei prezidentiale de revizuire a Constitutiei.
Ce este mai rau este ca nu are taria de ai arata lui baseRau ce greseste si renuntarea la propriile principii doar pt ai face pe plac lui prezidel. Boc in micimea lui si-a contrazis si lucrarea de doctorat care se referea la superioritatea parlamentelor bicamerale.
Propunerile lui base de modificare a Constitutiei sunt facute in interes propriu pt securizarea mandatului sau si a camarilei proprii.Guvernul boc nu a indraznit sa faca nici o modificare iar CCR a declarat cateva modificari neconstitutionale si baseRau le-a tratat cu flit
El sa poata taia si spanzura dupa cum se scoala dimineata,mahmur sau nu.

@oscar-9,34

Asta-i linia directoare a partidelor.Ciocu mic si stai in banca ta,ca noi stim mai bine ce vrei.

@mcgogosica & "Invidia,bat-o vina!"

Scrieti bine dar dovediti o intoleranta formidabila fata de intelectualii cu opinii deosebite de linia politica a USL!
Aceasta atitudine poate fi generata fie de un partizanat ferm fie de o inflexibilitate a gandirii generata de varsta.

@imbacsitul-@mcgogosica

N-am nimic cu intelectualii si neintelectualii si nici cu PDL-ul si nici cu USL-ulsi in general cu nimeni.Am cu
astia care ma sau ne calca pe bataturi.Am mai spus-o si
o repet:"Nu sunt supus austriac si nici inregimentat,nu sunt si nici nu am fost la baietii cu ochi albastri,i-am
criticat pe PDL-isti si am declarat ca ii voi critica si
pe USL-isti,pentru ca nu agreez clasamentul ala pe care
eu il denumesc TEMBE si in general nu imi place modul
in care imi sunt incalcate drepturile de locuitor al
acestei planete.Respect opinia oricui si nu fac un capat
de tara daca difera de a mea la momentul respectiv.Imi
place foarte mult ca cele afirmate de preopinentii mei
sa fie cat mai logice si argumentate si sa aiba si
substanta.In ceea ce priveste"intoleranta"fata de opiniile USL-ului,vreau sa-ti marturisesc ca ma doare
direct in cot de USL,ca dovada stau criticile mele
fata de guvernul Ponta,fata de PM si in general de
cei care astazi zic una si maine fac alta.De asemenea
mai vreau sa-ti spun ca de cand ma stiu am fost de acord
ca principala forta de dezvoltare a oamenilor trebuie
sa fie respectarea principiilor interlocutorului iar
problemele se pot rezolva cel mai bine prin discutie si
analiza cat mai libera si dovada de echilibru.Nu sunt si
nici nu voi fi inregimentat politic,pentru ca am mancat
din painea asta si mi-a lasat un gust amar.

mai aproape ar fi "revizuirea" la ziare com a celor carora...

li se par comentarii nepotrivite,anumite comentarii care nu ating in nici un fel pe nimeni.dar rea vointa predomina ca si in politica!aveti postaci care numai cu "vanatul" greselilor se ocupa?cred ca acestia sunt fosti securisti ,reesapati ,pentru a inchide gura celor care isi expun"liber"opiniile!!si culmea,CEL CARE SE OCUPA de modelare,adica modelatorul e maltumit ca isi ia solda,in rest penalizeaza!!!!ar trebuii schimbat ca prea nu face nimic pentru a restabili adevarul in diversele "litigii"intre postaci!!!aruncati-va domnule modelator asupra comentariului meu de ieri pe care la-ti penaliat si constatati.daca aveti timp raspundeti pe forum!!!!!

 

@neutronu-mai aproape....

Te vaicaresti ca o baba,ca te-au penalizat.Care-i problema
la o asemenea tragedie?Te-au dat afara din tara?Asta-i linia democratica de la ziare.com.Cum i se pune pata unui mode(l)rator pe tine face exces de zel. Inainte, aveau bunul obicei si-ti dadeau voie sa vezi comentariile "inadecvate".Te cruceai si mai multe nu observand apetenta moderatorilor in zelul lor de a
iesi in fata.Daca ai curiozitatea,printre primele mele
interventii pe acest site,era o postare referitoare la
abuzul de interzicere a scrierii cu majuscule.Si ce daca?Au ramas pe acelasi calapod.Contestatii facute la
penalizari facute aiurea?Aceeasi "gandire".Si atunci,
mergi inainte,omule,ca doar nu te-au expulzat.

@mogosica-nu ma vait ca o baba ca sunt inca MOS...

DAR,CAND "Putrezeste dreptatea toti sacalii si coiotii sar sa o DEVOREZE!!!In rest,vom (a) trai si vom vedea ce face victor anapoda cu tara!!!multumesc ca ma corectezi!

au cerut acordul stapanirii

asupra proiectului de modificare a Constitutiei, discutia e inutila! vor sta usor aplecati, vor spune sa traiti, si vor face cum vor aia!! miscarea este inteleapta, avand in vedere conditia de colonie a tarii si dusmanii din interior, cum ar fi si domnul asta care isi da cu parerea inutil in articolul de fata, cum l-o chema! sper sa nu deprime in asteptarea caderii drobului de sare! singura rezerva pe care o putem avea, e ca aia sa nu spuna nimic concret, pentru ca ulterior sa spuna ca nu le place, in functie de interesele de moment! suntem obisnuiti si cu asta!

 

@ioanaiiiiii-au cerut.....

Am sunat la 112,pentru ca ai disparut brusc si deodata din
peisaj.La fel de brusc,ai reaparut,dupa ce am sesizat
autoritatile,din "statul de drept"al lui Ioan Stanomir.
Drobul de sare e pus de mult pe coltu sobei.Din paspa'ne
tot ameninta "ca...cade".Prima masura a acestora este
inlocuirea "vechii garzi".Gata.Au realizat ca sunt prea
cunoscuti,prea erodati,fara viziune si au decis sa-i
inlocuiasca cu absolventii acestui Institut de studii
politice.Vorba lor cea veche a ramas neclintita si neschimbata:"Am fost si vom fi mai mult(i) decat ceea ce
am fost".

aa, am avut o perioada de lehamite,

pe urma una de dezinteres! noroc cu PDL-ul, e atat de amuzant, incat nu poate fi ignorat! aproape ca imi pare rau ca o sa dispara, abia incepuse sa existe! totte cele bune!

dacă n-ar avea

niciun gand ascuns și dușmănos față de Romania și romani (adică dacă n-ar vrea să-i țepuiască pe față) ai noștri ar pune Constituția in dezbatere publică.

Astfel, ai noștri n-ar putea fi acuzați de nimic niciodată iar "ai lor" ar vedea ce gandesc romanii (corect ´au ba). Și nu romanii de tipul Jiji, maneliști cu studii copiate la ff și copiluțe făcute parlamentari de banii mămucăi ci profesioniști romani din țară și de aiurea care ar putea face obiecții și clarificări punctuale, publice.

De vreme ce nu copiem cea mai bună și verificată Constituție, cea germană, poate e mai bine să fie refăcută public.

Ziariștii au acum cea mai grea sarcină din cariera lor, singura care i-ar putea spăla de păcate și i-ar face o rotiță utilă in sistem - responsabilitatea față de noua Constituție (in totalitatea, simplitatea și logica ei).

La urma urmei.. totul se răsfrange - mai devreme sau mai tarziu - asupra fiecăruia dintre noi. Așa că e o datorie să fim atenți pană și la virgule; altfel..

@grindina-daca n-ar avea...

Omule!Ai putintica rabdare.Lasa-i sa o faca,intai.Pe urma poti sa sari pe ei cat vrei.Ca ,tot degeaba.N-ai vazut ce a facut Nicolaescu cu Casele de sanatate.A iesit ca baba la colul casei si a zis ca desfiinteaza Casele de sanatate,seful lui cel mare l-a trimis la torsul lanii si pana la urma au facut tot ce au vrut muschii lor.Asta este democratia.Mai vezi o baba,mai
dai cu fusul prin caierul de lana si in final ramai
incalcit,ca doar nu oi avea pretentia sa te daraceasca
guvernili si partidili pe care cu osardie le votam din
patru-n patru ani.Traiasca,cum zice Kiatra?

domnule, ce vreti sa puna in dezbatere

daca nu au acordul stapanirii? ce, nu ne-am invata minte ca ce voteaza romanii, nu se pune? dupa ce primesc unda verde, or sa puna si in dezbatere, puteti atunci sa ziceti ca nu e in concordanta cu ordinele Comisiei de la Venetia, putina rabdare, doamne iarta-ma, va grabiti ca fata mare la maritat!

asa e draga...

sa fim cu coada pe sus, ca o capra! pacat ca e cam raioasa capra, nu da lapte si nu face iezi!

Intrebare pentru ziare.com:

De ce nu apar toate comentariile cat mai rapid cu putinta?
Acum doua minute am inchis site-ul si l-am redschis.Surpriza.Dupe logare doamna Ioanaiiiiii a disparut precum OZN-urile.Probabil ca o sa reapara.

 

CINE este Io(a)n Stanomir ?

Al_CUI este Io(a)n Stanomir ?

 

.......

...Stanomir-Australopitecus este servantul ăluia DEMIS și care a apărut sambătă in vestuța lui Cristoiu la perdeluță...

Ce scrie in Constitutie e una

si ce se aplica e alta. Asa se spune si despre accesul neingradit la sanatate si cum e in practica ? Asa se spune si despre separatia puterilor in stat si vezi membri ai executivului in Parlament !
Trebuie si o lege ferma pentru popor si o aplicare la fel de ferma, altfel, vorbe'n vant. Constitutii dupa chipul si asemanarea cuiva am avut si uite unde am ajuns. Totul depinde de constiinta si puterea de intelegere a votantului (ca oricat ar fura din voturi, nu pot fura chiar tot)pentru a sti pe cine pune stampila de votat; sa nu o faca pentru o galeata, un mic, o bere... Dar cum la noi cam asa se voteaza, va mai dura cam pana dispare o generatie.Pana atunci va fi prea tarziu pentru cei ce constientizeaza jocurile murdare ale politicii, care de fapt nu fac altceva dact sa inavuteasca o "gasca" de asazisi politicieni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor