IPS Pimen il lauda pe deputatul antigay care a spus ca funduletul nu trebuie confundat cu fericirea

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 17:57
2458 citiri
IPS Pimen il lauda pe deputatul antigay care a spus ca funduletul nu trebuie confundat cu fericirea
Foto: ziuaconstanta.ro

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, il felicita pentru "pozitia sa de demnitate cetateneasca si crestineasca" pe liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, care declara ca nu ii va incuraja prin votul sau pe cei care "confunda funduletul cu fericirea".

Intr-o scrisoare oficiala transmisa presedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, IPS Pimen ii multumeste acestuia si il felicita pentru pozitia pe care a avut-o, "de demnitate cetateneasca si crestineasca" in ceea ce priveste problema celor care vor sa puna sub autoritatea Constitutiei "pacatul sodomiei".

In scrisoarea adresata deputatului PNL, IPS Pimen arata ca, mai mult, casatoria unui barbat cu un alt barbat "distruge nucleul societatii, care este familia crestina".

Lider PNL, despre casatorii gay: Nu confundati fericirea cu funduletul, femeia nu musca

"Rugam pe Bunul Dumnezeu sa lumineze mintile celor care ne conduc, impiedicand pericolul ca Romania sa se numeasca si Sodoma", mai spune Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor in scrisoarea adresata deputatului PNL Alexandru Baisanu.

Presedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a declarat, saptamana trecuta, ca nu ii va incuraja prin votul sau pe cei care "confunda funduletul cu fericirea" si ca nu doreste sa transforme Romania in Sodoma si ii roaga "pe cei care nu au descoperit femeia sa o faca, pentru ca nu musca".

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat in acest caz, iar deputatul Alexandru Baisanu s-a prezentat, marti, in fata Consiliului, care insa nu a luat o decizie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, pentru ProTV, intrebat daca este de acord cu casatoriile gay, ca "fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata lui" si ca, daca vor sa se casatoreasca barbat cu barbat, femeie cu femeie, "este problema lor".

Basescu, despre casatoriile gay: Interzicerea prin Constitutie este o greseala

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit, in 11 iunie, asupra amendamentului votat anterior prin care se definea, in legea fundamentala, casatoria ca relatie dintre un barbat si o femeie, respingand amendamentul si optand pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata.

Astfel, amendamentul, care avea forma "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, edicatia si instruiorea copiilor", a fost respins, in momentul in care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

Amendamentul, formulat si de BOR, a cumulat sase voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere. In aceste conditii, forma actuala a articolului 48, alineatul (1) se va mentine si in viitoarea Constitutie.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constitutie are urmatorul continut: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Constitutie casatorii gay, #casatorii gay, #lider PNL fundulet fericire, #Pimen casatorii gay, #Pimen lider PNL , #constitutie