Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, sugereaza ca notiunile de Dumnezeu sau de popor crestin nu trebuie introduse in Constitutie. Vicepresedintele PSD spune ca "oamenii nu vor fi mai piosi, daca-l trecem pe Dumnezeu in Constitutie".
Sinodul mitropolitan al Moldovei si Bucovinei a hotarat initierea unor actiuni de sensibilizare a oficialitatilor, in sensul introducerii in viitoarea Constitutie a unor articole care sa faca referire la numele lui Dumnezeu sau care sa sublinieze rolul familiei in societate.
Politicienii nu-l vor pe Dumnezeu in Constitutie: O asemenea chestiune nu tine de legea suprema
Gheorghe Nichita afirma ca este un om credincios, dar nu crede ca notiunea de Dumnezeu trebuie inclusa in Constitutie: "Nu pentru asta ne-am propus noi sa modificam Constitutia".
"Dumnezeu, daca-l ai in suflet si daca stii sa mergi la biserica, sa-l regasesti si acolo si daca esti crestin, nu trebuie sa fie neaparat trecut in Constitutie. Credeti ca daca o sa trecem in Constitutie pe Dumnezeu, ceilalti o sa se opreasca fiecare pe strada, sa-si faca cruce, sa fie mai piosi sau sa fie mai smeriti? Eu cred ca poporul, daca-l lasam liber sa aleaga singur si sa mearga la biserica, asa cum a fost si pana acum, merge mai bine si mai linistit decat daca i se cere", a spus primarul Iasiului, la RFI Romania.
"Suntem crestini in majoritate, in totalitate, aproape, dar nu poti sa-i ceri altuia care are o anumita optiune sa nu aiba", a mai declarat vicepresedintele PSD.
Citeste mai multe despre Nichita: Daca-l trecem pe Dumnezeu in Constitutie, isi vor face oamenii cruce mai des pe strada?, pe RFI Romania.
Spunea cineva aici ca parlamentarii se inchina cind intra in... Vezi tot