PDL ia exemplu de la PP-DD si paraseste comisia de revizuire a Constitutiei (Video)

Luni, 17 Iunie 2013, ora 13:49
1642 citiri
PDL ia exemplu de la PP-DD si paraseste comisia de revizuire a Constitutiei (Video)
Foto: B1TV

PDL a decis sa se retraga de la lucrarile comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei si sa nu participe la viitoarele dezbateri in plenul celor doua camere, a anuntat luni vicepresedintele PDL Alin Tise.

Senatorul democrat-liberal, unul dintre cei doi membri PDL din comisia de revizuire, a motivat aceasta decizie, care vine la cateva zile dupa cea similara a PP-DD, spunand ca USL nu respecta vointa poporului exprimata la referendumul din 2009 care prevede parlament unicameral si cel mult 300 de parlamentari.

"USL, nerespectand referendumul, nu respecta statul de drept. Pentru ei Constituia nu are valoare, e o hartie lipsita de valoare", a declarat Alin Tise intr-o conferinta de presa.

PDL nu va participa nici la intalnirile finale ale comisiei de revizuire, nici la sedintele comisiilor juridice la care se va discuta proiectul si nici la sedintele de plen in care se va dezbate forma finala a proiectului de revizuire a Constitutiei, a anuntat senatorul PDL.

De asemenea, Alin Tise a anuntat ca PDL sustine referendumul anuntat de presedintele Traian Basescu si ca va mobiliza electoratul in acest sens, calendarul actiunilor urmand sa fie anuntat in curand.

"Orice referendum prin care suveranitatea poporului este respectata de politicieni este un demers absolut justificat. In aceasta revizuire a Constitutiei trebuie sa primeze referendumul din 2009", a mai declarat Alin Tise.

Comisia de revizuire a Constitutiei, vazuta din interior: E o formalitate, USL ia deciziile! - Interviu

PP-DD a decis joi sa isi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocand ca dezbaterile sunt "o mascarada", sunt suspendari si razgandiri, proiectul fiind facut in discutii private Antonescu-Ponta.

Un partid s-a retras din Comisia de revizuire a Constitutiei: E o mascarada!

Comisia de revizuire a Constitutiei trebuia sa isi incheie lucrarile luni, dupa care sa se intre cat mai repede la dezbaterile in Senat. Liderii USL au convenit insa sa amane votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constitutiei pentru inceputul lunii septembrie, in conditiile in care avizul Curtii Constitutionale ar putea veni dupa incheierea actualei sesiuni parlamentare, au declarat surse din USL.

Revizuirea Constitutiei, amanata pana la toamna

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#PDL parasit comisie Constitutie, #PDL retrage Constitutie , #constitutie