PDL vrea reluarea de la zero a dezbaterilor din Parlament pe revizuirea Constitutiei

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 17:05
885 citiri
PDL vrea reluarea de la zero a dezbaterilor din Parlament pe revizuirea Constitutiei
Foto: Arhiva

PDL a adresat o scrisoare deschisa lui Antonescu in calitatea sa de presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei in care solicita reluarea de la zero a dezbaterilor la modificarea Constitutiei, cu alcatuirea unei noi comisii din care sa faca parte si cetateni si experti, pe langa parlamentari.

Secretarul executiv al PDL Radu Carp a facut anuntul luni, intr-o conferinta de presa, aratand ca saptamana trecuta Parlamentul a votat proiectul de modificare a legii referendumului, ceea ce inseamna ca pana in 20 septembrie va putea fi promulgata si incepand de la aceasta data curge termenul de un an pana la care trebuie sa aiba loc referendumul pentru revizuirea Constitutiei.

"Noi consideram ca acest interval de timp este benefic pentru o reluare a intregii dezbateri a revizuirii Constitutiei. Noi solicitam nu o intrunire de forma a Comisiei de revizuire a Constitutiei pentru a analiza propunerile Curtii Constitutionale si Consilului Legislativ si consideram ca trebuie sa fie o dezbatere de fond, in care sa se discute de la zero amendamentele la Constitutie", a precizat Carp.

El a mai spus ca punctele de vedere ale Consiliului Legislativ si ale Comisiei de la Venetia sunt obligatorii, si nu pot fi incalcate.

"Noi solicitam trei chestiuni fundamentale: reluarea dezbaterilor la modificarea Constitutiei de la inceput, cu alcatuirea unei comisii de revizuire. Din aceasta comisie sa faca parte si parlamentari si cetateni si experti. Al doilea punct este invitarea mass-media si a tuturor cetatenilor la comisie. Este nevoie ca aceste lucrari sa fie publice, prin toate mijloacele de comunicare", a mai spus Carp.

El a aratat ca PDL solicita si respectarea integrala a vointei cetatenilor exprimata in referendumul din 2009 si luarea in considerare a observatiilor Consiliului Legislativ, Curtii Constitutionale, Comisiei de la Venetia si Comisiei Europene.

Carp a mai spus ca, daca vor fi luate in considerare aceste conditii, PDL va participa la procesul de revizuire a Constitutiei, in caz contrar va anunta boicotul in privinta oricaror actiuni de revizuire.

Antonescu: Modificarea Constitutiei ramane un proiect actual in agenda USL

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat in prima sedinta a sesiunii de toamna a Parlamentului ca una dintre prioritatile legislative importante ale Senatului este adoptarea "cel tarziu in luna decembrie" a propunerii legislative privind revizuirea Constitutiei.

Comisia de revizuire a Constitutiei a dat, in 19 iunie, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" si o abtinere, reprezentantii PDL si PP-DD nefiind prezenti la sedinta, dupa ce anuntasera ca se retrag de la lucrarile acesteia, in semn de protest. Dezbaterea proiectului in comisie a durat mai putin de trei saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL modificare Constitutie, #PDL revizuire Constitutie, #revizuire Constitutie inceput , #constitutie