Ziare.com

Proiectul lui Basescu de Constitutie sa-si urmeze cursul legislativ - comisia juridica

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 16:11

   

Proiectul lui Basescu de Constitutie sa-si urmeze cursul legislativ - comisia juridica
Comisia juridica a decis, marti, sa propuna ca procedura in cazul proiectului de revizuire a Constitutiei depus la Parlament in anul 2011 sa continue astfel incat comisia sa intocmeasca un raport suplimentar, dupa care acesta sa treaca prin plenul Camerei.

"Comisia juridica a decis ca procedura proiectului de lege vizand modificarea Constitutiei aflat de anul trecut in procedura parlamentara va trebui sa continue prin intocmirea unui raport pe care comisia il da in termenul pe care il va stabili Biroul Permanent, daca va fi de acord cu sugestia noastra", a declarat presedintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciuca.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a precizat, in timpul dezbaterilor, ca grupul PNL este de acord ca acest proiect trebuie sa urmeze procedura din regulament, la fel ca orice alt proiect.

"Si noi am discutat acest aspect si din punct de vedere al procedurii si suntem de acord cu propunerea Comisiei juridice pe care o sustinem si credem ca nu ar trebui sa facem deloc diferenta intre subiectul proiectului legislativ, ci pur si simplu sa urmam procedura propusa de regulament. Este, ca orice alt proiect, nevoie de un raport suplimentar, cred ca e nevoie sa informam Biroul Permanent si ca urmare a acestei proceduri, pe care sper ca o vom agrea cu totii in comisie, vom pune pe ordinea de zi proiectul si vom ajunge la o concluzie de sustinere sau nu a lui", a afirmat Gorghiu.

Deputatul PDL Gabriel Andronache a precizat ca grupul PDL a transmis un punct de vedere prin care solicita introducerea pe ordinea de zi a plenului a acestui proiect, indiferent daca se va face sau nu un raport in Comisia juridica, deoarece este depasit de multa vreme termenul dat de Biroul Permanent pentru intocmirea unui raport.

Comisia juridica a discutat marti solicitarea Biroului Permanent cu privire la proiectul de revizuire a Constitutiei aflat in procedura parlamentara din legislatura trecuta.

Basescu: Revizuirea Constitutiei a fost declansata in 2010 (Video)

Presedintele Traian Basescu a solicitat Camerei Deputatilor, intr-o scrisoare transmisa in 21 martie lui Valeriu Zgonea, sa continue dezbaterile la proiectul de revizuire a Constitutiei transmis la Parlament in iunie 2011 si care transpune rezultatele referendumului din 2009.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, atunci, ca presedintele Traian Basescu nu trebuie sa stabileasca agenda Parlamentului, care este suveran, adaugand ca proiectul din 2011 de revizuire a Constitutiei este "ilegitim politic".
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Băsescu?

Proiect pentru regulament la Jilava....
Va pleca mai dușmănit decat Ceaușescu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor