PSD: Guvernul si PD-L doresc sa modifice Constitutia dupa placul lui Basescu

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 17:35
1384 citiri
PSD: Guvernul si PD-L doresc sa modifice Constitutia dupa placul lui Basescu

PSD acuza Guvernul Boc si PD-L ca vrea sa modifice Constitutia dupa placul presedintelui Traian Basescu, fara respectarea procedurilor legale.

Imediat ce premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca Guvernul sau a adoptat proiectul de revizuire a Constitutiei, reactia PSD nu a intarziat sa apara.

"Partidul Social Democrat considera ca este inacceptabil ca agenda comisiei sa fie dictata in totalitate de catre Guvern si Traian Basescu. PSD doreste sa fie respectate procedurile legale, care prevad ca orice comisie functioneaza pe baza unei agende de lucru stabilite in prealabil de catre membrii acesteia, iar nu impuse discretionar (...) Guvernul si PD-L doresc sa modifice Constitutia dupa placul lui Traian Basescu, insa nu au curajul sa depuna proiectul in Parlament si sa il supuna, in ultima faza, referendumului", se arata intr-un comunicat remis de PSD Ziare.com.

Social-democratii acuza Guvernul Boc si PD-L ca "incearca sa aplice o politica a fortei prin care sa impuna modificarea Constitutiei conform directivelor primite de la Traian Basescu". Mai mult, liderii PSD sunt convinsi ca marti, la Cotroceni, premierul a primit de la seful statului acest proiect de lege.

In consecinta, PSD anunta ca nu va accepta niciodata "o astfel de presiune din partea Guvernului si a puterii pedeliste si considera inacceptabila atitudinea manifestata fata de legea fundamentala a Romaniei".

Pe de alta parte, PSD aminteste ca joi este greva generala in invatamant si acuza PD-L ca se foloseste de initiativa de revizuire a Constitutiei pentru a deturna atentia de la problemele grave ale romanilor.

Ce vrea Guvernul Boc sa schimbe in Constitutie

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, printre principalele modificari aflandu-se trecerea la parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300, in conformitate cu rezultatele referendumului din noiembrie 2009.

Premierul a precizat ca acest proiect de revizuire a Constitutiei este rezultatul unei colaborari de aproape o luna cu presedintia Romaniei si ca, dupa aprobarea data miercuri in cadrul sedintei de Guvern, el urmeaza sa fie inaintat presedintelui Traian Basescu, iar, dupa ce acesta isi va da acordul, sa intre in Parlament pentru a fi supus votului.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#modificare Constitutie, #Constitutie Boc Basescu , #constitutie
Comentarii