Referendum pentru Constitutie comasat cu prezidentiale - Noua Republica spune "nu"

Sambata, 31 August 2013, ora 16:23
1465 citiri
Referendum pentru Constitutie comasat cu prezidentiale - Noua Republica spune "nu"

Noua Republica respinge categoric propunerea de comasare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei cu primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Noua Republica sustine ca USL stie ca sprijinul popular obtinut prin minciuna scade si incearca sa isi impuna Constitutia prin artificii procedurale.

"Dupa ce a amanat referendumul cu unicul scop de a evita pragul de 50%+1 si eventuala invalidare a acestuia, puterea socialista forteaza din nou mecanismele democratice ingropand dezbaterea asupra legii fundamentale in balciul politic al alegerilor prezidentiale", se arata in text.

Noua Republica avertizeaza opinia publica in privinta efectelor nocive pe care aceasta decizie le poate avea asupra calitatii sistemului democratic din Romania.

"In timp ce presedintii Romaniei se aleg o data la cinci ani, iar parlamentarii sau primarii o data la patru ani, Constitutia tarii noastre a suferit o singura revizuire in ultimii 23 de ani, si aceasta impusa de procesul de aderare la Uniunea Europeana. Dincolo de importanta covarsitoare a legii fundamentale in functionarea oricarui stat democratic, frecventa redusa a unor asemenea initiative reprezinta un argument in plus pentru necesitatea de a trata revizuirea Constitutiei cu seriozitate si prudenta", continua documentul.

Noua Republica avertizeaza ca USL cauta sa insele vigilenta electoratului "eliminand posibilitatea oricarei dezbateri nepartizane si mizand pe electoratul captiv in incercarea de a impune majoritatii romanilor o Constitutie proasta".

"Precipitarea si secretomania cu care USL gestioneaza acest proces tradeaza nu numai lasitatea reprezentantilor puterii, ci si posibilitatea unor intentii ascunse ale aliantei socialiste", continua documentul.

Noua Republica arata ca a fost primul partid politic care a solicitat abandonarea completa a procesului de modificare a legii fundamentale "in conditiile amendamentelor scandaloase adoptate de Comisia de revizuire".

"Am spus atunci ca un Parlament intesat de corupti si incompatibli nu poate genera decat o Constitutie dupa chipul si asemanarea sa. Evolutiile ulterioare, iar acum intentia de comasare a celor doua consultari electorale, nu fac decat sa confirme, daca mai era nevoie, necesitatea ca electoratul sa respinga categoric Constitutia USL la referendum", incheie comunicatul.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Noua Republica comasare referendum Constitutie, #Noua Republica prezidentiale , #constitutie
Comentarii
Poza DIANAD
DIANAD
rank 5
Bine spune Noua Republica dar ar trebui sa spuna toata opozitia,
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Din pacate Noua Republica nu are suficienta forta pentru a