Reincepe revizuirea Constitutiei: Referendumul va avea loc cel tarziu la alegerile locale

Vineri, 06 Martie 2015, ora 21:28
3920 citiri
Reincepe revizuirea Constitutiei: Referendumul va avea loc cel tarziu la alegerile locale
Foto: Arhiva / Ziua de Constanta

Senatorul PNL Puiu Hasotti a anuntat ca luni va incepe din nou sa functioneze Comisia pentru revizuirea Constitutie, sub presedintia senatorului PSD Ion Chelaru, referendumul putand avea loc in acelasi timp cu alegerile locale de anul viitor.

Hasotti l-a inlocuit recent pe Crin Antonescu in aceasta comisie.

"Nu voi fi presedintele acestei comisii pentru ca nu am studii juridice, se pare ca senatorul PSD Ion Chelaru, care e jurist, va fi presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei" a declarat Hasotti, vineri, la Constanta, informeaza Evenimentul Zilei.

Senatorul liberal este de parere ca exista vointa politica pentru revizuirea Constitutiei in acest an.

"Din cate am simtit, exista suficienta vointa politica pentru ca referendumul care sa aprobe revizuirea Constitutiei sa aiba loc in aceasta legislatura. Ori la sfarsitul acestui an, ori cu ocazia vreunui scrutin de la anul, alegeri locale. Pentru ca referendumul nu influenteaza cu nimic alegerile locale, si nici rezultatul acestora", a mai declarat acesta.

De asemenea, Puiu Hasotti crede ca toate cele cinci legi din codul electoral (legea alegerilor locale, legea alegerilor parlamentare, legea partidelor politice, legea finantarii partidelor si legea votului prin corespondenta) vor putea fi gata cel tarziu in aceasta toamna.

#Hasotti revizuire Constitutie, #Hasotti referendum constitutie alegeri locale , #constitutie