Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Dreptul la viata privata si interceptarile

Joi, 06 Iunie 2013, ora 09:43

   

Revizuirea Constitutiei: Dreptul la viata privata si interceptarile
Presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a afirmat miercuri ca in problema reglementarii in noua lege fundamentala a secretului corespondentei exista o preocupare serioasa pentru a garanta mai bine dreptul la viata privata.

"Problema secretului corespondentei, interceptarilor in general (telefonice, corespondenta electronica etc.), exista o preocupare foarte serioasa pentru a gasi echilibrul necesar pentru a garanta mai bine dreptul la viata privata, la secretul acestor forme de corespondenta care este unul inviolabil (existent si in actuala Constitutie) si de aceea s-a ajuns la articole mai in detaliu, echilibrul intre acest drept si necesitatea de a intari, de a oferi garantii suplimentare", a afirmat Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Casa Regala si Biserica, in Constitutie: Discutii pe "Nihil sine Deo" si rolul BOR in preambul

"Stim si stiti toti de ce - pentru ca a fost o discutie permanenta in societatea romaneasca in legatura cu modul in care acest drept a fost respectat sau nu. Pe de alta parte, grija de a lasa, de a da cadrul constitutional organelor si institutiilor de tot felul, care au obligatia in acelasi timp sa protejeze cetatenii, viata lor, drepturile lor, si care in activitatea lor, ma refer aici la Politie, la procuratura, la Servicii, la serviciile speciale, antiteroriste, antidrog, au si ele nevoie de o anumita libertate de miscare", a adaugat acesta.

El a precizat ca perioada de ascultare pe care procurorul o poate decide a ramas o discutie de natura tehnica, de a alege limita, 24 sau 48 de ore.

Cum vrea Antonescu sa arate noua Constitutie

"Trebuie sa i se dea aceasta posibilitate si procurorului. Este o discutie tehnica si juridica. Ea tine de experienta si, slava Domnului, avem foarte multi juristi in Comisie, fosti avocati, fosti procurori, fosti judecatori. E o chestiune de termen - 24 sau 48 de ore. Sunt mai mult chestiuni tehnice, in principiu a existat un consens pot sa spun fara sa am vreo ezitare in ideea intaririi si garantarii acestor drepturi ale persoanei, in principiu inviolabile", a mai spus Crin Antonescu.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa

- faceti un articol special si pentru andreea marin , sa n-o mai urmareasca paparazzi !

 

aș vrea o paralelă

intre același punct din legislația germană și propunerea romanească.

 

@grindina

- pushchea pe limba , s'asa n-o sufera crin pe angela ! sau invers , ca nu mai tin minte.

Incompetenților...

Intr-o Constituție se specifică drepturi fundamentale. Detalierea se face in legi, că altfel ajungi să ai o constituție de mii de pagini. Aștept cu interes să văd cite articole vor răsări pină se termină negocierile. Aud că o să capete și un preambul...

 

Nu avem incredere in politrucii nostri care modifica Constitutia

Motivul este urmatorul: Atat Crin Antonescu cat si acolitii lui vor sa schimbe Constitutia, dar nu in folosul celor multi si corecti, ci in folosul interlopilor, a celor care incalca legea.Tupeul lui Crin Antonescu a fost asa de mare incat a introdus in Comisia juridica pe infractorul Gigi Becali.Ei vor sa restranga cat mai mult activitatea magistratilor, sub pretextul incalcarii unor drepturi la viata privata. Fals, viata privata a omului cinstit nu poate fi lezata,intrucat el nu intra niciodata in conflict cu legea, asa cum o fac interlopii. Shalom

 

domnul entonescu pricepe cam greu,

pe noi nu ne afectează cate ore ne asculră securitate ci daca au bază legală sau nu. Să se legifereze prin constituție măcar minimal ce inseamnă temei legal de ascultare și raspunderea penala acelor care asculta in afara legii. Trebuie sa lase a se intelege ca in baza noii constituții să se adopte o lege speciala in regim de urgenta pentru a-i face răspunzători-pena și/sau material pe procurorii și securistii care asculta ilegal dar și pe judecătorii care acceptă ca probe astfel de scultari. De asemeni să legifereze ca organele de securitate să pună la dispoziția instanței ascultarea in original nu o copie care poate fi masluită de orice procuror interesat.

 

@Bazil51

- ii zice inregistrare , nu ascultare ! , da' nu-i mai bine sa-i cheme si sa faca o reconstituire sub juramant ! lol.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor