Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Traseistii politici isi vor pierde mandatul in Parlament

Joi, 13 Iunie 2013, ora 12:55

   

Revizuirea Constitutiei: Traseistii politici isi vor pierde mandatul in Parlament
Traseismul politic a primit o lovitura puternica, joi, dupa ce comisia pentru revizuirea Constitutiei a stabilit ca acei parlamentari care isi dau demisia dintr-un partid sau formatiune politica isi pierd mandatul.

Joi, in cadrul lucrarilor comisiei pentru revizuirea Constitutiei, s-a stabilit ca in Legea fundamentala va exista o prevedere care va sanctiona traseismul politic.

Concret, deputatul sau senatorul care isi da demisia din partidul politic sau din formatiunea politica din partea caruia a fost ales sau se inscrie in alt partid isi pierde mandatul in aceeasi zi.

Revizuirea Constitutiei Traseismul politic nu a fost interzis....din greseala

Modificarea vizeaza articolul 70, alineatul (2), care in prezent are urmatoarea forma: "Calitatea de deputat sau de senator inceteaza la data intrunirii legale a Camerelor nou alese sau in caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de incompatibilitate ori de deces".

Amendamentul a fost propus de senatorul liberal Tudor Chiuariu, fiind adoptat cu doar o abtinere. Chiuariu declarase, pe 6 iunie, ca amendamentul privind combaterea traseismului politic nu fusese aprobat "din confuzie".

Si prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca PSD va vota impotriva traseismului politic.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iata si un lucru bun.

O prevedere absolut corecta, la care nu ma asteptam, sincer sa fiu.

 

POLITICIAN DE MORAVURI ...

...USOARE!
Astia sunt traseistii. Ma indoiesc ca vor fi starpiti: au sa gaseasca ei,politicienii romani,un tertip,doua,sa ocoleasca legea. Circumventia este mama politicii romanesti din '89 incoace.
Don't hold your breath.

au si gasit

Daca sunt exclusi din partid, pot sa-si pastreze postul, ca la primari. Smecheri rau parlamentarii, dar ne cred totusi prea prosti.

Nu au inteles ca nu li se va permite mutilarea Comstitutiei..

Chiar daca vor introduce si modificari bune ale Constitutiei, infractorilor din Parlament nu li se va permite sa modifice Constitutia, pentru ca pe langa cateva modificari bune, acestia vor inrtoduce si multe modificari care ar afecta democratia in Romania si ar permite acestor infractori sa aiba control asupra justitiei. Pentru ca defapt acesta este scopul modificarii Constitutiei, controlul asupra justitiei si resuscitarea ,,Justitiei prin telefon" a lui Bombo....

Pai, cand ajunge proiectul la CCR,

mosh Zegrean sa dea jos ce este rau si sa admita ce este bun. Ar fi mare pacat sa se piarda niste prevederi de genul acesta. Nu cred ca ne vom mai intalni prea repede cu asa ceva, trebuie punctate.

Desi in plina confuzie (sic) spune dl. expert Chiuariu... nu

le-a scapat problema traseistilor.
Acum eu sint confuz!
Nu-i asa ca nu este o propunre legala? Nu puteti destitui un "ales", dupa cite se stie, nu?
Desigur, este pacat ca acest obicei mioritic nu este sanctionat mai serios, dar nu cred ca ulsamalele au o baza lega pentru asta.
Pacat, ca mi-ar fi placut acest amendament :-)))

Sa traiasca traseistii, si sa plece cat mai des,

Ca sa - si piarda si carnetu', si mandatu', mai ales!

 

e o problema de etica profesionala dar la noi....

vorba lui Cioran catre Noica: la gurile Dunarii totul se transforma in doina iar Miorita se transforma in kurwa.

 

*

Toata tevatura asta in jurul revizuirii constitutiei e fara rost deoarece personal sint convins ca nu va trece la referendum, nici cu pragul redus de 30%.Dar i s-a dat kakaraului o jucarie cu care sa-si mai omoare timpul si sa doarma ceva mai putin, iar cand e treaz sa nu-si piarda timpul de poamana; sau poate da?

 

@Eugen16

Pai sa vedeti cine face parte din comisiea de reviuire a constitutiei:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?cam=0&idc=114
Cati specialisti in drept constitutional gasiti?
Putoarea nationala din fruntea comisiei???

 

Daca am inteles bine!

Domnilor , nu sunt de acord nici eu cu traseismul politic, dar acest amendament nu este deloc o rezolvare. In aceste conditii parlamentarii vor devenii sclavii sefilor de partide care atunci cand vor constata ca cineva are alta parere ii vor da afara din partid sub diverse motive iar acestia isi vor pierde statutul de parlamentari. Ce sens mai are atunci parlamentul ? Acesta ar trebui format din cate un reprezentant al fiecarui partid care sa aiba in spate un numar de voturi sigure (cine ar mai indrazni sa voteze altfel decat seful). Restul ar trebui sa stea acasa pe banii lor si o data pe saptamana sa se intruneasca la sediul partidului sa discute legile ( de fapt sa ia act de hotararile sefilor). Atunci sa vezi bani economisiti !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor