Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Parlamentarii, obligati sa se pronunte rapid pe legi

Marti, 11 Iunie 2013, ora 14:35

   

Revizuirea Constitutiei: Parlamentarii, obligati sa se pronunte rapid pe legi
Comisia de revizuire a adoptat, marti, un amendament prin care termenul in care prima Camera sesizata trebuie sa se pronunte asupra initiativelor legislative scade de la 45 la 30 de zile, iar termenul de pronuntare pentru coduri si alte legi de complexitate este diminuat de la 60 la 45 de zile.

Articolul 75, alineatul (2), care in actuala Constitutie are urmatorul continut: "Prima Camera sesizata se pronunta in termen de 45 de zile. Pentru coduri si alte legi de complexitate deosebita termenul este de 60 de zile. In cazul depasirii acestor termene se considera ca proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate" a fost modificat, urmand ca in viitoarea Lege fundamentala sa aiba urmatorul continut: "Camera sesizata se pronunta in termen maxim de 30 de zile. Pentru coduri si alte legi de complexitate deosebita termenul maximal este de 45 de zile".

Amendamentul a fost votat cu majoritate de voturi.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 214 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

somnul ratiunii celor multi

Pe cat de repede vor s-o faca ,pe-atat de repede vor incerca sa ne-o treaca pe sub nas, asa cum zicea Ponta ca " Noi, in urmatorii 500 de ani, n-o sa mai putem sa schimbam Constitutia.." Se bazeaza pe o majoritate confortabila cu gandul si cu fapta, noi astilaltii ramanand ca vesnici pamfletari, c-asa a fost si Eminescu pana cand l-au lichidat.

 

Numai niste iresponsabili, sau niste jmekeri puteau vota un ...

... asemenea amendament!
Orice lege jegoasa, despre prostitutzie, poponautzi, coruptzi, pomanalagii, mahalagii, evazionisti, alarmisti, etc., va fi lasata sa se dospeasca 60 de zile, cu grija, ca nimeni sa nu afle despre ea, apoi, brusc, este considerata adoptata! Har Domnului, vom avea o legislatzie, ce n-a vazut Parisul!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor