Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: PP-DD strange semnaturi pentru propunerile sale

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 17:12

   

Revizuirea Constitutiei: PP-DD strange semnaturi pentru propunerile sale
PP-DD va incepe, in perioada urmatoare, o campanie de strangere de semnaturi de la cetateni pentru sustinerea mai multor propuneri de revizuire a Constitutiei avansate de parlamentarii partidului in comisia de specialitate.

Primele trei teme ce urmeaza sa fie supuse acestui tip de consultare populara sunt introducerea juratilor in instantele de judecata, interdictia privind migratia politica a alesilor in Legislativ si interdictia de taiere a salariilor si pensiilor, a declarat, vineri, deputatul Daniel Fenechiu, vicepresedinte al formatiunii.

"Avand in vedere constatarea ca intre ideile celor care vor sa revizuiasca Constitutia si dorintele reale ale poporului exista o mare diferenta, Biroul National de Coordonare al PP-DD a hotarat ca, in cateva zile, sa demareze o actiune de strangere de semnaturi in vederea sustinerii unor propuneri de revizuire a Constitutiei. Opinia publica cunoaste, in general, care sunt propunerile PP-DD, ele sunt mai multe, motiv pentru care doar cateva dintre ele vor face obiectul strangerii de semnaturi.

In speta discutam despre propunerea PP-DD de reintroducere a juratilor in sistemul judecatoresc, cea de a doua vizeaza interdictia migratiei politice si cea de a treia care va aparea pe lista de semnaturi va fi aceea ca in Constitutie sa fie prevazuta interdictia autoritatilor de a diminua, de a afecta in vreun fel salariile, pensiile si drepturile de asigurari sociale", a precizat Daniel Fenechiu.

Intrebat cand ar urma sa inceapa campania PP-DD, el a spus ca variantele luate in calcul sunt fie de saptamana viitoare, fie imediat dupa sarbatorile de Paste.

"S-a luat in calcul si faptul ca inainte de Sfintele Pasti, chiar daca pierdem o saptamana, credem ca romanii trebuie sa se bucure de aceasta sarbatoare traditionala care nu trebuie politizata. Urmeaza sa luam decizia privind data, in BNC de luni. (...) Noi suntem convinsi ca listele vor fi semnate nu doar de membri si simpatizanti PP-DD, vor fi semnate de membri si simpatizanti ai tuturor partidelor politice din Romania care au constatat pe propria lor piele ca una este ce li s-a promis si alta este ceea ce traiesc, ca una este teoria frumoasa, spusa la televizor, si alta este practica", a aratat Fenechiu.

Deputatul PP-DD a adaugat ca la aceste trei teme cu care va incepe campania s-ar putea adauga alte trei pe care formatiunea le considera importante, dar ca acestea vor fi anuntate ulterior.

"Noi am pornit cu aceste trei teme mentionate pentru ca din semnalele pe care le-am primit de la membrii PP-DD, de la simpatizantii nostri, de la cetatenii cu care parlamentarii nostri s-au intalnit in cadrul activitatilor din teritoriu acestea au fost principalele trei teme pe care ei si le-au dorit. (...)

Vom strange semnaturi pentru aceste propuneri si, cand vom discuta in comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, incepand cu 15 - 16 - 17 mai, vom supune atentiei comisiei ca aceste propuneri nu sunt ale noastre ca asa vrem noi, aceste propuneri sunt unele care au sustinere populara si ca, de principiu, ei pot, fiind majoritari, sa hotarasca cum vor ei, dar trebuie sa stie ca poporul isi doreste altceva", a declarat Daniel Fenechiu.

O noua sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei

Despre posibilitatea ca demersul PP-DD sa vizeze strangerea a un milion de semnaturi in vederea declansarii unui referendum pe tema revizuirii Constitutiei, Daniel Fenechiu a spus ca discutia sub acest aspect poate fi luata in calcul in masura in care proiectul de revizuire a Legii fundamentale nu este aprobat de Parlament sau referendumul ce i-ar urma nu este validat.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Luati din programul revolutionarilor daca tot vreti sa faceti ceva!

1Rezilierea acordului de tip stan-by cu FMI si inlocuirea acestuia cu unul de tip EFF (programe de dezvoltare-nu se pot deturna banii! ) accesat si de Turcia,Croatia,Bulgaria...
2) Raport privind cuantumul,destinatia si modul de aprobare a cheltuirii banillor imprumutati de la FMI si alte institutii bancare.
3) Raport de gestiune pentru fiecare guvern in parte din 1989 pana in 2012.
4)Situatia intrarilor si iesirilor de bani din fondul “Libertatea"si modalitatea de aprobare a cheltuirii banilor.
5)Introducerea obligativitatii declaratiei anuale de avere pentru toti cetatenii(pentru combaterea evaziunii fiscale traficului de orice fel,a mitei, averii pe numele altora,etc).Cercetarea si confiscarea averilor nejustificate sau nedeclarate(din tara si strainatate).
6) Interzicerea tranzactiilor cash cu sume ce depasesc salariul minim pe economie limitand comisioanele bancare la 0,0 1% pentru acest tip de tranzactii (nu se mai pot spala banii din spagi si alte infractiuni).
7)Obligatia de regres a statului impotriva persoanei vinovate de producerea prejudiciului (art 1384 cod civil prevede dar nu se aplica, platindu-se din buget in 2013 circa 1,5 miliarde euro !) inainte de varsarea sumei catre creditor.
8) Aprobarea in regim de urgenta al Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara.
9)Interzicerea infiltrarii ofiterilor acoperiti in politica, media si justitie(pedeapsa cu executare).
10)Introducerea raspunderii administrative,civile si penale,dupa caz, pentru faptele comise in exercitarea functiei de persoanele alese sau numite in functii publice
precum si imprescriptibilitatea acestor fapte.
11) OUG neaprobate de Parlament intermen de 90 de zile sunt abrogate de drept. Respingerea expresa sau tacita a trei OUG intr-un an calendaristic conduce la demiterea de drept a guvernului. Cand motivarea OUG se dovedeste a fi eronata sau falsa,aceasta este retrasa iar semnararii raspund in solidar pentru pagubele pricinuite populatiei sau statului.
12)Promisiunile electorale nerespectate sa fie asimilate infractiunii de inselaciune intrucat “programul de guvernare" este un contract propus cetateanilor spre validare prin vot.( Art. 215^2,Cod Penal: “Programul de guvernare prezentat in campania electorala este asimilat contractelor dupa validarea acestuia prin vot.")
13)Obligativitatea testarii psihologice si a cunostintelor din domeniu pentru toti canditii la functii publice alese sau numite( pentru conducerea unui autoturism se cere, pentru conducerea unei tari sau institutii nationale, nu!)
14)Introducerea votului obligatoriu ca obligatie corelativa a drepturilor cetatenesti(se reduce frauda, se reprezinta corect vointa populara, se reprezinta corect si proportional minoritatile si alte categorii sociale, mai ales ca vor urma o serie de referendumuri extrem de importante:Constitutie,Regionalizare,etc).

 

Continuare

15)Dezbaterea proiectului viitoarei Constitutii in fiecare circumscriptie electorala(scoala din sat,oras, cartier)sub coordonarea profesorilor de stiinte socio-umane sau chiar a unui judecator sau profesor de Drept Constitutional ,pentru intelegerea continutului si formularea de propuneri).
16)Referendum asupra formei de guvernamant, avand in vedere ca “Republica “ a fost impusa cu tancul sovietic si in istoria milenara a poporului roman ,in fruntea statului a fost intotdeauna un rege sau domnitor si ca sub presedentia lui Iliescu, Constantinescu si Basescu, Romania a ajuns codasa Europei in toate domeniile.
17) Referendum national privind resursele naturale si mentinerea unui procent minimde 51% din actiuni in cazul asocierilor.Revizuirea celorlalte concesionari in concordanta cu vointa populara exprimata.
18)Regionalizarea sa tina cont de provinciile istorice si formele de relief. Institutiille Regionale nou infiintate vor avea rol de coordonare a proietelor de dezvoltare economico-sociala a respectivei arii geografice, pastrand impartirea adm-teritoriala traditionala a tarii. Se va constitui un grup de lucru format din specialisti sub egida
Academiei Romaniei care sa elaboreze un proiect in acest sens.
19)Sanatarea,Invatamantul,Agricultura si Apararea,declarate prioritati nationale.
20)Instituirea unei comisii de ancheta pentru cercetarea modului in care s- au facut privatizararile.
21) In vederea investirii Parlamentului cu dezbaterea si adoptarea prezentului pachet legislativ, cerem organizarea unui Referendum National in acest sens.

 

Toate acestea sunt caracteristice unui stst de drept, la care ar tre

bui sa aderam si noi prin consacrarea puterii judiciare in locul componentei sale judecatoresti!

 

Pupincuristul DD "moare " de grija noastra!

Ce scrie @dumitropol este corect,normal si absolut necesar! Insa cine sa asculte?Adunatura din Parlament( cu exceptiile de rigoare)votata de incapabili si idioti? Sa nu fiti indignati ca blamez "bravul popor", cel slavit de poeti!Cititi consumul de pasta de dinti si sapun/capita, si o sa ma intelegeti. Acum pe "alesii neamului de la PPDD" ii f...e grija pentru Constitutie. Tara piere si baba si-o piaptana! Una-doua modificam Constitutia.Bai rahatilor, vedeti-va de neveste si amante, de parinti sau copii abandonati insa nu mai zapaciti oamenii, care si asa au suficiente necazuri si lipsuri. Jumatate din lume este compusa din idioti,cealalta jumatate din oameni care sunt suficienti de inteligenti pentru a profita de ei in mod inteligent-W.F. Kerr

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor