Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Statul nu va recunoaste rolul Bisericii Ortodoxe in societate (Video)

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 14:49

   

Revizuirea Constitutiei: Statul nu va recunoaste rolul Bisericii Ortodoxe in societate (Video)
Comisia de revizuire a Constitutiei a respins, miercuri, amendamentul care ar fi recunoscut rolul istoric al Bisericii Ortodoxe Romane si al altor biserici si culte religioase, asumat de deputatul PSD Gheorghe Emacu.

Unul dintre amendamentele propuse de BOR comisiei de revizuire a Constitutiei prevede completarea articolului 29 cu o prevedere referitoare la recunoasterea rolului si importantei Bisericii Ortodoxe Romane si al celorlalte culte in istoria nationala a Romaniei si in viata societatii romanesti.

"Statul roman respecta credinta poporului roman eminamente religios si recunoaste rolul important al Bisericii Ortodoxe Romane si al celorlalte biserici si culte recunoscute in istoria nationala a Romaniei si in viata societatii romanesti. Cultele religioase sunt libere si se organizeaza potrivit statutelor proprii, in conditiile legii", se afirma in amendamentul propus.

Deputatul PSD Gheorghe Emacu a sustinut amendamentul formulat de BOR, insa acesta a fost respins la nivelul comisiei de revizuire a Constitutiei.

Pe de alta parte, a fost adoptat un amendament al Forumului constitutional, care a modificat articolul 29, alineatul 4 din Constitutie. Astfel, textul care prevedea ca "in relatiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa" a devenit "sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de invrajbire religioasa".

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dorim republica ortodoxa ca bor sa-si faca mendrele legal

Vai dar nu se poate tocmai acum cand bor este mai bogata decat bisericile din Franta,Italia,Grecia luate la un loc.
Pai daca au atat banet prin exaziune fiscla de peste 20 miliarde euro pe an ar trebuii sa conduca tara.
Nu este admisibil sa nu se implice intrucat bor se lupta de mult pentru o Republica Ortodoxa precum este Iranul Republica Islamica si pentru ca liderul suprem sa fie patriarhul Romaniei.

 

"Statul...

... nu va recunoaste rolul Bisericii Ortodoxe in societate"...

Altii se dau artisti pisandu-se pe cele sfinte:
https://en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

Romanii, in schimb, sunt obligati sa se inchine la o carpa(aia nu-i steagul Romaniei, daca nu-i cu stema):
http://www.ziare.com/politica/constitutie/revizuirea-constitutiei-profanarea-drapelului-national-interzisa-de-lege-1239322

"Statul" exista doar de cateva decenii.

Biserica ortodoxa, de doua mii de ani!

Proclamati, repede D.O.R., Dictatura Ortodoxa Romana!

Desteapta-te, Romane!

nu pot

trage o concluzie..

Din franturi pare că nu vor să favorizeze cultele, nu anume BOR. Poate detaliază vre-un (vreun nu prea are logică..) canal tv.. Dealtfel așa vedeam procesul. Seară de seară discuții pe articole.

Nu se poate!...Blasfemie...plansete...răgete...

...Și ce-o sa facă găștile mafiote popești gen Igaș-penticostal și Falcă-adventist? Trec urgent la mahomedanism? La șintoisn? Mulți zice că ar fi mai bine la gașca buhuceanului că oricum e plină de călugări și popi...La gașca buhuceanului se-ndoaie bine de tot și Alifie impreună cu nelipsitul Bodo Homobach....+Leonard Miron,Micea Solcanu,Mircea Zara...

Popii,călugării,...etc...sunt cei mai mari demagogi,ipocriți,farisei...etc...

Piosul,filotimul și fantasticul Sultan Voiculesco I-ul nu e bigot...

ei, hai

că nu-s cei mai mari..

Preafericirea voastra. Dati-i anatema pe promotorii sodomiei!

Alta cale nu este. Poporul romana are destule pacate insa le recunoaste ca atare... adica pacate. Acu' comisarii vor ca cetatenii romani sa nu mai considere sodomia ca un pacat strigator la cer ci virtute. Oare nu spune Cartea cea Sfanta ca " blestemat cel ce spune amarului dulce si dulcelui amar" ? Iata acum , acesti comisari indestul de "openmind" ca sa nu mai deosebeasaca(discrimineze) stanga de dreapta, vor ca sa oblige cetatenii sa intre sub blestem Dumnezeiesc, impunand o constitutie antihristica sub pretextul interzicerii discriminarii!

 

ai gresit pagina

aici nu e situl patriarhiei. du-te vezi-ti de calugarii si popii tai preacur(v)ati

rolul in societate al BOR...

prin reprezentantii sai in sutana, este sa taie chitanta fiscala de fiecare data cand baga la buzunar !

 

rolul in societate al BOR... ESTE sai IA !!

BOR ia de la enoriasi cu doua maini si da cu o singura mana si aia mai mult goala!!

Te-ai incurcat la numaratoare: ia cu 10 maini..:))

.

acuuu..´

Adevărul e la Dumnezeu.

Din lege - așa cum se vede in articol - nu văd diferențe enorme. Poate căpătăm mai mult, că nu mă duc să verific Constituția ci mă incred 5 minute in presă.

Nici nu s-au ingrijit decat de ei; cel puțin in ultimii 23 de ani evident iar inainte.. pașș-pașș.

Discriminările față de deviațiile creștine (față de orice) le poți face chiar mai ferm, mai tăcut și mai parșiv decat iși imaginează legea... dacă nu ești imoral (lacom).

Iar importanța lor viitoare (și veniturile evident) depind de inteligența și eficiența lor. Nu se poate opune nimeni dacă legea nu-i discriminează iar romanii, creștinii sunt ilegaliști innăscuți..

 

Discriminarea. O chestiune spinoasa...

Normalitatea va deveni “ilicita" daca se va adopta articolul lui Chioariu in “noua" constitutie. Logica e batjocorita in ultimul hal. Cum e posibil ca o (dez)orientare sexuala poate fi descriptiva astfel incat sa reprezinte o minoritate. Sunt “n" tipuri de minoritati a caror drepturi nu vin in contradictie cu viata si cu fondul crestin al poporului roman. Insa cand un grup minoritar isi impune prin “constitutie" “drepturi" sexuale asupra majoritarilor, cu efectul direct de a le schimba cultura, de a le perverti valorile specifice de popor crestin, deja e vorba de un abuz, nicidecum de drepturi. Se aplica un dublu standard. Nu poate fi considerat un drept ceea ce anuleaza dreptul legitim al unei majoritati. Pe scurt: cum se poate legifera acest articol al lui Chioariu fara ca libertatea cuvantului si dreptul la o optiune politica/morala sa fie desfiintate?

“Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa."

Chioariu chiar nu observa ca din dorinta de “proteja" minoritarii (dez)orientati sexual discrimineaza majoritarii? Nu vede ca “credinta" si “opinia politica sau de alta natura" se bate cap in cap cu “orientarea sexuala"? Credinta mea ortodoxa imi formeaza opiniile si comportamentul. Credinta mea condamna printre altele si sodomia care e o (dez)orientare sexuala..
interzicerea “Discriminarii pe baza de sex" e un alt abuz. Ce te faci daca niste descreierate fac plangere ca sunt discriminate in BOR unde preotia e rezervata exclusiv barbatilor? Ce va face BOR? Va hirotoni femei ca sa nu mai fie acuzata de discriminare?
Aberatia sub orice forma nu trebuie sa populeze constitutia. Cand constitutia e izvor de aberatii, atunci societatea e ca si dizolvata! Clar.

 

Ba VEDE ...

Da' ESTE chitit sa bage Strambe ...
A SI sarit la Creasta Cernea ALA ...:)):))

Io crez'ca Cernea este Tr 2006 ... :)):))

nu avem decat

speranța că nu normalitatea majorității va fi protejată.

Nu am auzit de niciun protest sau marș al cultelor religioase in apărarea valorilor creștine.

Comisia de revizuire a dat dovada de intelepciune

Acesta este rolul acestei comisii, sa cantareasca lucrurile cu atentie si sa respinga propunerile unor lunatici exaltati

Constitutia este legea fundamentala a statului, nu este manual de istorie sau opera literar-patriotica

Daca dl. Emacu se simte firav de constitutie fara acest amendament, sa mearga la o sala de fitness sa traga la fiare

 

Pentru informare dvs. iata introducerea la Constitutia Elvetiei:

Préambule

Au nom de Dieu Tout-Puissant!

Le peuple et les cantons suisses,

conscients de leur responsabilité envers la Création,
résolus à renouveler leur alliance pour renforcer la liberté, la démocratie, l'indépendance et la paix dans un esprit de solidarité et d'ouverture au monde,

déterminés à vivre ensemble leurs diversités dans le respect de l'autre et l'équité,

conscients des acquis communs et de leur devoir d'assumer leurs responsabilités envers les générations futures,

sachant que seul est libre qui use de sa liberté et que la force de la communauté se mesure au bien-être du plus faible de ses membres,

arrêtent la Constitution que voici:..."

Constitutia integrala aici:
http://www.admin.ch/opc/fr/classified-compilation/19995395/index.html

Poate ajuta pe cineva cu vreo idee :-)))

 

ASA o fi, da' ... :)):))

sa stipuleze CLAR ca
IN_Romania NU se admit :

- Casatoriile in tee GAOZ_People
- Adoptiile de Copii de catre GAOZ_People ...

Dupa ASTA poate sa stipuleze CATE Libertati pentru ei, da'
NUMAI dintre Alea care ii privesc pe EI si NU creeaza Consecinte LEGALE
care sa contrazica Cele Doua Texte CLARE de mai sus ...

SIMPLU !

De ce s-a prabusit imperiul roman?

Nu am invatat nimic din prabusirea imperiului roman?

 

erată... pentru 18:47

Am scăpat un "nu" aiurea..

Corect: "avem speranța că normalitatea majorității va fi protejată."

 

Si-atunci

Intreb si eu asa de curiozitate.In aceste conditii,biserica ar trebui sa se descurce de un singura?Adica isi va mentine in schema doar atat cati trebuie ,unde trebuie si cu cat trebuie?

 

O masura buna!

Va trebui completata cu obligatiile tuturor cetatenilor fata de stat:impozite pe venituri,salarii din veniturile proprii,stoparea construirii catedralei inutile al carei singur scop este satisfacerea vanitatii unui popa ipocrit.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor