Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Teama teribila a USL de popor (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 12:20
5381 citiri
Teama teribila a USL de popor (Opinii)

Liviu Dragnea vrea referendum de 3 zile. Eu zic ca nu e bine. E prea putin. De ce sa ne mai incurcam cu mizilicuri? Sa fie referendum tot anul, din septembrie 2013 pana in septembrie 2014.

Sa aiba timp tot romanul viu sau mort sa isi dea votul pentru noua Constitutie, aceea care ingroapa statul de drept la trei metri sub pamant si pune Justitia sub cizma politica.

Sa o tinem tot intr-un referendum pana cand s-o face pragul izbavitor pentru a asigura trei decenii de guvernare USL, cu PSD in Palatul Victoria si nu conteaza care papusa vorbitoare in Palatul Cotroceni. Zau asa, 3 zile sunt cu mult prea putine pentru un scop atat de nobil!

Stau si ma crucesc ce inventii mai pot naste disperarea si inversunarea. Si nu de ieri, ci de cand a inceput asaltul furibund asupra statului de drept, neincheiat, de fapt, nici in ziua de azi.

Daca noua Constitutie si regionalizarea ce i-ar urma imediat sunt asa niste binecuvantari pentru poporul acesta, daca prevederile lor raspund nevoilor si asteptarilor romanilor, de ce mama naibii o avea USL asa o teama teribila sa puna proiectul de revizuire pe masa unui referendum cu regulile de pana acum?

Daca USL este convins ca face un mare bine poporului, dar se teme ca poporul nu il va intelege, inseamna ca USL considera ca poporul este prost.

Daca e prost, sa-l destepte. Sa-i explice zi si noapte ce binefaceri i-a pregatit. Se teme ca nici dupa explicatii sustinute poporul tot nu va intelege? Inseamna ca-l socoteste de-a dreptul imbecil.

Sa intelegem ca USL se socoteste reprezentantul unui popor de imbecili? Considera ca o adunare de imbecili i-a dat puterea in mana? Asa s-ar zice.

Pe o minima logica, daca USL nu se indoieste de capacitatile intelectuale ale acestui popor si daca este convins ca proiectul de revizuire a Constitutiei este ceea ce trebuie acestei tari, de ce se teme de votul popular, de ce nu stie ce tertipuri sa mai inventeze pentru a schimba regulile, pentru a face o alba neagra?

Poate pentru ca USL stie ca romanii nu sunt imbecili? Poate pentru ca se teme tocmai de faptul ca majoritatea romanilor intelege foarte bine ce smecherii sinistre ascunde proiectul de modificare a Constitutiei? Poate pentru ca dincolo de declaratiile triumfaliste, liderii PSD stiu ca majoritatea lor mirobolanta de 70% se sprijina pe o minoritate electorala, adica vreo 25%?

Ceva imi spune ca este vorba despre a doua varianta. USL stie ca se bazeaza pe un suport electoral fragil, ca o mare masa dezmagita care inca nu si-a gasit oferta politica i-a favorizat, prin absenteismul ei, fortat de lipsa de optiuni, o majoritate parlamentara de fapt nemeritata si nejustificata.

Si de aceea nu doreste o intalnire reala cu poporul pe o tema cu adevarat critica.

Daca nu poate fura, daca nu poate dribla regula, USL nu doreste o confruntare cu electoratul pentru ca stie ca o va pierde. Stie ca ceea ce ofera este un produs toxic pe care nu-l va ingurgita nemestecat decat o parte din electorat, poate nici macar 25%, in timp ce restul il va scuipa cu oroare.

Despre asta e vorba. Despre teama ingrozitoare a USL de a se expune unei confruntari corecte cu electoratul, pentru ca stie ca o va pierde.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#modificare Constitutie 2013, #USL referendum modificare Constitutie , #constitutie