Traian Ungureanu il acuza de minciuna pe Crin Antonescu

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 19:48
2092 citiri
Traian Ungureanu il acuza de minciuna pe Crin Antonescu
Foto: inpolitics.ro

Criticile lui Crin Antonescu la adresa parlamentarilor PDL care au parasit lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei nu sunt decat "minciuni deliberate", sustine europarlamentarul PDL Traian Ungureanu.

"Criticile domnului Antonescu sunt minciuni deliberate, nu intelege de ce ne-am retras de la lucrari si spune ca amendamentele PDL au fost adoptate. Nu exista asa ceva! Sa dea un exemplu! E clar ca domnul Antonescu face eforturi sa inteleaga ce s-a intamplat in Comisia pe care o conduce si in Parlamentul din care face parte", a spus, miercuri, Traian Ungureanu, conform Mediafax.

Acesta sustine ca PDL s-a retras din Comisia de revizuire si din plenul Parlamentului pentru ca "varianta de Constitutie a USL cere poporului sa voteze la referendum pentru desfiintarea propriei suveranitati".

"Cum vine asta? Vine asa: Antonescu si USL propun o Constitutie care nu include ce au hotarat romanii la referendumul din 2009. Majoritatea USL nu are dreptul sa spuna romanilor: 'Ce ati votat e egal cu zero!'.

USL are suveranitate totala, iar natiunea - suveranitate limitata

Curtea Constitutionala a avertizat de anul trecut ca asa ceva nu trebuie sa se intample. La asta, Antonescu si USL spun: 'Ei, si?'. Rezultatul este o Constitutie in care USL are suveranitate totala, iar natiunea - suveranitate limitata. De asta ne-am retras din Parlament!", a explicat Traian Ungureanu.

Presedintele comisiei de revizuire a Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, dupa acordarea votului final pe proiectul de modificare a Legii fundamentale, ca atitudinea PDL si PPDD, care au parasit lucrarile nemultumiti de mentinerea bicameralismului, a fost una "jenanta".

Noua Constitutie a trecut de votul comisiei in forma finala - ce urmeaza

Comisia de revizuire a Constitutiei a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi "pentru" si o abtinere, reprezentantii PDL si PP-DD nefiind prezenti la sedinta.

Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abtinut de la vot.

Reprezentantii PDL si PP-DD in comisie nu au fost prezenti la sedinta.

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat luni vicepresedintele partidului Alin Tise, aratand ca PDL va participa la actiuni in Parlament si in strada pentru a informa cetatenii.

PP-DD a decis in 13 iunie sa isi retraga reprezentantii din Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat atunci liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu, invocand ca motiv ca dezbaterile sunt "o mascarada", sunt suspendari si razgandiri, proiectul fiind facut in discutii private Antonescu-Ponta.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#critici Antonescu PDL Constitutie, #Traian Ungureanu Antonescun Constitutie, #PDL comisie Constututie Traian Ungureanu , #constitutie