Iohannis vrea sala de sport si de recreere in cadrul Administratiei - cat va costa

Joi, 17 Martie 2016, ora 18:26
5886 citiri
Iohannis vrea sala de sport si de recreere in cadrul Administratiei - cat va costa
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Prezidentiala a lansat o licitatie pentru renovarea unui corp de cladire destinat birourilor, in care vor fi amenajate si o sala de sport si una de recreere, Presedintia deschizand si o licitatie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigatii la Palatului Cotroceni.

Licitatia pentru renovarea cladirii este in valoare de 5,53 de milioane de lei fara TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), potrivit SEAP, relateaza News.ro.

Cladirea este amplasata in cadrul Administratiei Prezidentiale in partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni.

"De la construire, dupa anul 1990, si pana in prezent, cladirea nu a facut obiectul niciunei interventii pentru reparatii curente majore, recompartimentari sau reparatii capitale, lucrarile de interventie fiind necesare pentru realizarea de spatii administrative", se arata in caietul de sarcini.

Cladirea are o suprafata de 1.059 de metri patrati. Lucrarile solicitate de Administratia Prezidentiala se refera la modernizarea si reabilitarea cladirii, formata din doua corpuri, reconversia unor spatii cu functionalitate depasita, "cresterea gradului de confort a utilizatorilor" si la consolidarea cladirii, fiind nevoie si de lucrari la nivelul instalatiilor electrice si sanitare.

Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrarilor de investitii se justifica prin starea degradata si imbatranita a terasei si finisajelor exterioare, a termoizolatiei, a instalatiilor interioare, precum si de necesitatea de noi spatii functionale, precum birouri si sali de sedinta.

Administratia Prezidentiala cere includerea in proiect si a unei sali de sport si a unei sali de recreere. In functie de costurile de constructie, Administratia Prezidentiala ar dori si instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii.

Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de executie de 12 luni.

Iohannis mai vrea si un sistem de irigatii

O alta licitatie deschisa de Administratia Prezidentiala se refera la construirea unui sistem automat de irigatie a vegetatiei in Parcul Palatului Cotroceni, in valoare de 2,39 milioane de lei fara TVA (aproximativ 533.000 de euro).

Iohannis vrea sa dea 500.000 de euro pentru un sistem de irigatii la Cotroceni

In privinta acestor lucrari, Presedintia atrage atentia asupra "posibilitatilor limitate de organizare de santier avand in vedere specificul locatiei" si cere reducerea la minimum a cantitatii de materiale ce urmeaza a fi depozitate pe santier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Iohannis bani renovare cladire, #Iohannis bani sala de sport, #Iohannis renovare cladire , #cotroceni