Presedintia i-a retras invitatia liderului PRU la receptia de Ziua Europei. Diaconu: Pentru mine era oricum un prohod

Luni, 09 Mai 2016, ora 13:44
5342 citiri
Presedintia i-a retras invitatia liderului PRU la receptia de Ziua Europei. Diaconu: Pentru mine era oricum un prohod
Foto: Arhiva Partidul Romania Unita

Administratia Prezidentiala i-a retras liderului Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, deputat si candidat la Primaria Capitalei, invitatia la receptia de la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

Partidul care se prezinta ca avand o "orientare nationalista moderna" a publicat pe site-ul sau un comunicat cu titlul "Ziua Europei, Ziua pierderii Independentei", in care arata ca 9 mai a devenit "ziua in care deplangem pierderea independentei prin asimilarea in Uniunea Europeana" sau "ziua marelui imperiu care a aglutinat natiunea romana".

"In acest context, in care presedintele Iohannis este mandatarul vasalitatii Romaniei fata de UE, fata de Cancelarul Angela Merkel, dar pana si fata de noul sultan al Turciei Erdogan, este de inteles de ce actualul si temporarul locatar de la Cotroceni a tinut sa imi anuleze invitatia pe care o primisem in calitate de parlamentar si de presedinte al Partidului Romania Unita la receptia de astazi de Ziua Europei. Pentru mine era oricum mai mult un prohod si nu aveam de gand sa celebrez nimic, ci doar sa deplang situatia de ingenunchere la care clasa politica servila a condamnat Romania", scrie Diaconu.

MAINE incepe campania pentru locale: Cine sunt cei 12 candidati la Primaria Capitalei

Invitatia i-a fost adresata lui Bogdan Diaconu in calitatea de parlamentar, toti senatorii si deputatii fiind chemati la acest eveniment.

Potrivit unor surse oficiale citate de News.ro, in cursul zilei de luni, Bogdan Diaconu a fost informat de reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale ca invitatia i-a fost retrasa.

"In lumina ultimelor sale declaratii si actiuni, Administratia Prezidentiala a decis retragerea invitatiei", a anuntat institutia.

Fondatorul PRU, fost deputat PSD, are o pozitie declarata anti-UE, impotriva primirii refugiatilor, constructiei moscheii la Bucuresti sau drepturilor homosexualilor.

Diaconu chiar a aruncat steagul UE la una dintre manifestarile partidului.

Bogdan Diaconu si-a depus candidatura la Capitala: Nu va calca picior de migrant musulman in Bucuresti

Organizatia sa a avut initiative precum formarea "Patrulei lui Vlad Tepes", personalitatea de pe stema partidului, condusa de luptatorul K1 Daniel Ghita, in scopul ajutorarii romanilor "asupriti" pe care nu ii ajuta autoritatile, Marsul Crestinatatii, in Saptamana Mare, in scopul de a protesta fata de constructia unei moschei in Capitala, si a militat pentru "nationalizarea" OMV Petrom pentru "nerespectarea contractului de privatizare".

Un deputat cere salariul minim pe economie pentru parlamentari si pensii normale

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Bogdan Diaconu Cotroceni Ziua Europei , #cotroceni