Ziare.com

Sedinta CSAT la Cotroceni pe tema razboiului din Libia

Marti, 22 Martie 2011, ora 15:06

   

Sedinta CSAT la Cotroceni pe tema razboiului din Libia
Consiliul Suprem de Aparare al Tarii se reuneste marti, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, tema de discutie fiind pozitia Romaniei fata de razboiul din Libia.

Se va discuta despre "evaluarea situatiei din Libia in contextul aplicarii Rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU".

Presedintele Traian Basescu a facut deja publica, inca de duminica, o pozitie a tarii, aratand ca atunci "cand NATO va lua o decizie, Romania va fi acolo".

"Problema este ca suntem ca un tragator care are o arma in mana si ii tremura mana pe tragaci. Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata", a declarat seful statului.

Romania sprijina politic necesitatea ca liderul libian, Moammar Gaddafi, sa paraseasca puterea, a declarat luni si ministrul roman de Externe Teodor Baconschi, dupa ce a fost audiat la Parlament in legatura cu pozitia Romaniei fata de razboiul din Libia.

Seful diplomatiei romane a mai precizat ca tara noastra nu are in acest moment capacitatea necesara pentru a participa la operatiunile din Libia.

Administratia Prezidentiala mai anunta, prin intermediul unui comunicat, ca se va vorbi si de materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia Pacific, in particular Republica Populara Chineza, de raportul privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, de raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in
procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, de participarea Romaniei cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO in Afganistan, pana la incheierea acesteia si despre raportul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind activitatea desfasurata in anul 2010.
Citeste mai multe despre CSAT marti Cotroceni tema razboi Libia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 945 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Basescu da cu mucozitatile-n fasole...2

stiu, nu-i treaba dumneavoastră domnule presedinte, puterile in stat sunt, cand să dati socoteală, separate, dar nu sunt separate cand vă amestecati, in treburi care nu vă privesc, deci este clar…
asa că dăi ’nainte cu tupeu domnule presedinte si tine aparentele de presedinte jucător, ca matale să poti să faci ce vrei si din constitutia tării, si din opozitie, si din liderii opozitiei, si din miscarea sindicală, si din liderii de sindicat, si din legile tării, pe care dacă vrei, le respecti, dacă nu, nu, că doar matale le-ai promulgat… ce aia a măsii…de aia zic că-mi place de dumneavoastră domnule presedinte pentru că sunteti jucator pe la toate chermezele cu bercea mondialul, cu interlopii si cu altii de teapa matale, dar nu prea jucati pe plan international, pentru că n-aveti cu cine. Sarkozy nu vrea, se vede, nu vă acceptă, pentru ca n-are nevoie de tainul dumneavoastră, Berlusconi nu vrea nici el, si vă face un semn la cap, pesemne că sunteti dus cu pluta…că flotă nu mai aveti…doar Bercea mondialul, cumatru ministru Igas, cumatru Falcă… dar ce frumos ati jucat cu casa din Mihăileanu, domnule presedinte, pe care v-ati atribuit-o incorect, iar ciocanitoarea woooodrea atat de corect a legalizat această incorectitudine… cum sa nu-mi placă de dumneavoastră domnule presedinte…imi mai place si cum sună clopotelul si de prin văi s-adună gasca asta de băstepti din energie: urdea, stolojan, cucos, bercea, basescu… Dar in definitiv care-i problema? Pusca si cureaua lată...aceasta este adevărata problemă domnule presedinte: sfidarea, nesimtirea, batjocura, dispretul guvernantilor; parcă am fi un popor de alcoolici, si am avem in frunte pe cel mai mare betiv si pe cel mai mare contrabandist al tării…planeta rade de noi, n-a văzut asa gunoi…

 

Basescu da cu mucozitatile-n fasole...1

Recunosc că sunt membru pd-l si vă admir din punct de vedere politic, domnule presedinte pentru că sunteti jucător, tenace, viclean, si aveti atatea lucruri de ex-pus incat nu stiu ce să mai spun... Vă respect si prostia dumneavoastră agresivă si imensă, impulsiva si intensă, si totodata intreagă. Vă respect si incultura dumneavoastra care mi se pare prea vasta, (ar trebui să mai dati si la unguri din ea, dar dumneavoastra le-ati dat lor cultura) si care se asortează minunat cu prostia dumneavoastră nerusinată. Imi place si cum ati răspuns la intrebarea “care este ultima carte pe care ati citit-o"; cărtărăscu, a fost raspunsul, dar domnule presedinte cartarescu (nu cartarascu) nu este o carte, ci o persoana, chiar daca acest nume are in alcătuirea lui si cuvantul “carte", deci ce-ati citit, pana la urmă: “Levantul", dar l-ati mai citit o dată, la alegerile trecute…repetitio mater prostovanum est… , intr-adevăr scoala noastră scoate tampiti…dar de ce ajung presedinti…oricum eu vă respect pentru că sunteti un haidamac parsiv si v-ati aliat cu o haimana nesimtită cu care ati fluturat bilete si biletele fel de fel, cu casuta voastră cuibusor de nebunii de prin Mihăileanu si atatea alte jocuri si jucării pentru care eu vă respect ca membru pd-l. Eu vă respect foatre mult pentru că ati promovat: 1.Hotia; 2.Coruptia; 3.Contrabanda; 4.Minciuna; 5.Incompetenta portocalie, apoi 5.Risipa banilor publici: bok plăteste cu banii nostri primarii pd-l pentru a-l sustine la presedintia partidului; bok plăteste cu banii nostri parlamentarii pd-l ca să sustină guvernul impotriva motiunilor, si totodată nu plăteste salariile profesorilor…

 

PRESA INTERNATIONALA ACUZA:ROMANIA-LIBIA RELATII PERICULOASE. PENTRU CE SE MAI GABA IN SEAMA TERORSITUL INTERNATIONAL NUMAI EL STIE, ORICUM NU IN INTERESUL ROMANIEI.

De cateva zile propaganda cotrocenistă se străduiește să acopere poziționarea diplomatică lamentabilă a Romaniei vizavi de problema libiană. E prea mare tot acest efort propagandistic ca să nu ne gandim că servanții președintelui țării incearcă din răsputeri să acopere nu doar incompetența lui Băsescu in materie de politică externă, ci și alte lucruri mult mai grave.Noroc cu presa străină, că așa reușim să aflăm că exista posibilitatea ca Traian Băsescu - principalul responsabil cu relațiile internaționale ale Romaniei - să fi avut și alte motive pentru care s-a declarat (nota bene! in numele statului roman) impotriva intervenției militare din Libia.Un articol publicat ieri in cotidianul italian "La Repubblica" vorbește despre "Romania-Libia: relații periculoase". Materialul (preluat din săptămanalul "Osservatorio Balcani") face o trecere in revistă a etapelor poziționării nefirești a Romaniei in privința conflictului din Libia. Este menționat inclusiv episodul in care Traian Băsescu a ținut să facă pe interesantul in Consiliul European, umflandu-și inutil mușchii către președintele francez. Mai mult, italienii nu ratează ocazia pentru a ironiza relațiile extrem de tensionate dintre Traian Băsescu și Nicolas Sarkozy.Gluma se ingroașă (pentru imaginea Romaniei) in pasajul următor, in care este descrisă aiuritoarea intervenție televizată de duminică seara de la Cotroceni, atunci cand spusele lui Băsescu, in viziunea ziaristilor italieni, "au amintit multora de excelentele raporturi pe care le avea Nicolae Ceaușescu cu fratele său Gaddafi, precum și de o foarte bună colaborare intre serviciile secrete ale celor două țări".
In articol se face și o remomorare a stransei colaborări pe care Romania ceaușistă o avea cu Libia colonelului Gaddafi. La finalul materialului, italienii aruncă o bombă in capul Romaniei, sub forma unei insinuări mai mult decat evidente referitoare la posibilele motive ascunse ale deciziei lui Traian Băsescu de a se opune intervenției militare in Libia: "Colaborarea dintre Libia si Romania nu se limitează doar la trecutul indepărtat. Conform unei telegrame diplomatice din 2008, publicată de Wikileaks, o companie romanească trebuia să exporte arme automate in Libia. Nu se știe ce s-a intamplat cu acel export. Iar in ultimele zile, ziare arabe vorbesc despre prezența unou mercenari romani printre militarii din milițiile fidele lui Gaddafi".
Intr-adevăr acestea să fie rațiunile pentru care Băsescu s-a situat (din păcate, cu Romania cu tot) pe esichierul relațiilor internaționale intr-o zonă mai degrabă ciudată și periculoasă decat intr-una firească pentru o țară membră a NATO și UE?

http://www.cotidianul.ro/140501-Presa-internationala-acuza-Romania---Libia-relatii-periculoase

Dupa Gaddafi ,urmeaza Basescu,NICI UN TERORIST COCOTAT IN FRUNTEA UNEI TARI nu trebuie lasat liber.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor