Umbra lui Ceausescu la Cotroceni (Opinii)

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 15:23
3467 citiri
Umbra lui Ceausescu la Cotroceni (Opinii)
sursa: wordpress.com

De ceva vreme, vedem in reluare filmul ultimilor ani ai mult stimatului, lasat fara jilt si sceptru intr-o zi cu pacat.

Pe ritmuri maiestuoase ale odelor "Un partid avem si-o tara", "Partidul, ...escu, Romania", in interpretarea corurilor reunite, iata-l pe actualul presedinte convocand plenare cu activul de partid: la Cotroceni, cu baronii, cu primii secretari, la Casa Poporului cu tovarasele grupuri parlamentare, noptile, la Vila Lac cu ministrii, sefii.

Singura culoare permisa e aceea portocalie, iar ca accesoriu, cravata violet. Din presa rezulta ca le da indicatii pretioase, ii mustruluieste ca pe racani, ii ameninta ca nu mai pupa guvernare, Parlament, functii.

Cel mai sus a sarit Opozitia. Cica s-a incalcat Constitutia. Care Constitutie? Aceea din 2003, cand alergau iliestii cu urnele dupa votanti, iar acestia aveau alta treaba? N-a zis CC ca nici vorba de incalcari? Cu toate acestea, Constitutia mai trebuie reformata. Daca se poate, in aceeasi zi cu alegerile.

Pana atunci, singura care-i vine la socoteala este tot aceea din 1965: "Art. 3. In RSR, forta politica conducatoare a intregii societati este PCR". S-a inlocuit doar numele PCR, deoarece era intinat, cu PD-L, iar al secretarul sau general, preaciuruitul, cu vivacele prezident - jucator de partid.

A se mai adauga ca partidul e-n toate, el conduce totul, de sus pana jos, prin voci autorizate care aplica, sa traiti, ordinul comandantului suprem. Daca-i ordin, cu placere. Iata ca lucrurile vechi inca starnesc emulatie.

Deja vu

Se repeta o multime de istorii: atunci o duceam greu din cauza comerciantilor care doseau marfa ca s-o vanda pe sub tejghea contra bacsis, azi am intrat in criza din pricina sacosistilor care introduc marfuri de contrabanda, iar vamesii corupti, condusi de regina, le sunt complici. Atunci, daca ceva nu mergea cum trebuie era din motiv ca nu se aplica politica inteleapta a partidului.

Azi Executivul nu ne poate scoate din criza fiindca Opozitia nu-l lasa, iar liderii de sindicat conduc tara din umbra, complotand impotriva-i. Demult, reformele nu aveau rezultatele scontate deoarece populatia asculta Europa Libera, ca atare cuvantul partidului patrundea cu mare greutate. Azi se ia dupa moguli.

Asa ca poporenii nu apreciaza indestul sacrificiile diriguitorilor, tocmai cand acestia ar trebui sa culeaga roadele bunei guvernari.

Aliotmanul nu se-mpiedica de-un ciot

Pana si ofensiva mediatica a partidului in frunte cu secretarul sau general continua neabatut. Atata doar ca cele "due ore, due persone" s-au multiplicat dupa numarul posturilor TV. Zi de zi, barbatii nostri de stat vin sa ne arate cat de patrioti sunt ei, sa ne invete cum sa ne descurcam cu 750 de lei intr-o luna in care factura la energie e de 751 lei. Vicepresedintele portocaliu se mandreste ca ii si raman bani pentru taxele copiilor, studenti la College Le Rosey din Elvetia (aprox. 20 000 ChF anual). Fara lapte si corn.

Propagandistii sunt si ei la datorie: repeta toti zi-lumina si noapte de noapte aceleasi fraze invatate pe de rost de la mari maestri PR. Orice informatie, fotografie, film, inregistrare in care realitatea n-are legatura cu ce spun ei este imediat contracarata prin strigate, urlete, ba chiar prin racnirea unor versuri invatate in clasa a IV-a. Scrisoarea III. Teatru absurd.

Deosebirea e totusi ca deocamdata presa, acuzata de sabotaj mogulesc al programelor puterii, nu e trimisa la Canal ori la reeducare. Dar, sa nu le dam idei.

Prin anii '80 inaintam spre comunism in zbor, societatea socialista multilateral dezvoltata inflorea indiferent de anotimp, iar dupa 2008 iesim din criza si recesiune o data pe zi. Sa invatam de la pescari rabdarea... Simbolul regimului e "cresterea negativa".

Statul ni se reformeaza continuu, politica, ba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Basescu Ceausescu guvernare , #cotroceni