Explicatii de la Cotroceni: De ce e nevoie de un sistem de irigatii mai scump de jumatate de milion de euro

Vineri, 18 Martie 2016, ora 14:01
4303 citiri
Explicatii de la Cotroceni: De ce e nevoie de un sistem de irigatii mai scump de jumatate de milion de euro
Foto: Ziare.com

Administratia Prezientiala a facut precizari, vineri, cu privire la achizitia unui sistem de irigatii destinat vegetatiei din curtea Palatul Cotroceni, in valoare de aproape 2,4 milioane de lei (peste 500.000 de euro).

Astfel, presedintia aduce explicatii cu privire la informatiile referitoare la "cheltuieli ale Administratiei Prezidentiale pentru implementarea unui sistem de irigatii si renovarea unei cladiri din cadrul Administratiei Prezidentiale".

"Implementarea unui sistem de irigatii pentru spatiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesara tinand cont de faptul ca actualul sistem a fost proiectat in anul 1979 si utilizeaza cantitati foarte mari de apa.

Pe langa consumul mare de apa, se inregistreaza si costuri ridicate cu energia electrica necesara pentru punerea in functiune a hidrantilor utilizati in prezent.

Realizarea unui sistem modern de udare a vegetatiei, in varianta subterana, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrica pentru pomparea apei si micsorarea cantitatilor de apa utilizate", se arata intr-un comunicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Iohannis vrea sa dea 500.000 de euro pentru un sistem de irigatii la Cotroceni

De asemenea, in document se mai aduc clarificari si cu privire la modernizarea unui corp de cladire din Complexul Cotroceni, care a fost construit in urma cu 36 de ani.

"In ceea ce priveste reabilitarea/modernizarea unui corp de cladire situat in cadrul Complexului Cotroceni, construit dupa anul 1980, acesta a fost utilizat in perioada 1991-2013 de catre Serviciul de Protectie si Paza ca spatiu pentru vestiare si cazare personal, pana la construirea unui sediu propriu, in anul 2013.

Proiectul de modernizare/reabilitare a cladirii respective prevede transformarea unor spatii cu destinatie anterioara de sala de sport si spatiu de recreere - asa cum apare in caietul de sarcini publicat pe site-ul Sistemului electronic de achizitii publice (SEAP), in spatii de birouri si de depozitare.

Drept urmare, la finalizarea proiectului, in corpul de cladire mentionat, nu vor exista spatii de recreere sau sala de sport, ci doar spatii functionale pentru activitatea administrativa a institutiei prezidentiale", mai transmite Administratia Prezidentiala.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Administratia Prezidentiala irigatii Cotroceni, #licitatie sistem irigatii Cotroceni , #cotroceni