Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru sambata noapte

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 10:50
2198 citiri
Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru sambata noapte
Foto: Arhiva Ziare.com

Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru sambata noapte, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului.

Astfel, Administratia Prezidentiala participa la Campania "Light It Up Blue", in semn de solidaritate cu persoanele care se confrunta cu aceasta boala.

Prin aceasta initiativa, Administratia Prezidentiala se alatura celorlalte institutii ale statului si comunitatii internationale care sustin demersurile intreprinse pentru intelegerea, cunoasterea si tratarea acestei afectiuni.

In noaptea de 2 spre 3 aprilie, Palatul Cotroceni va fi iluminat in albastru, in intervalul orar 20.00 - 6.00, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

"Autismul este una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice si poate afecta orice familie, indiferent de conditia sociala, zona geografica sau nivelul de educatie. In Romania, aproximativ 30.000 de persoane sufera de aceasta cumplita boala, in fiecare an inregistrandu-se peste o mie de noi cazuri", subliniaza Biroul de Presa de la Cotroceni.

Documentul citat mai arata ca presedintele Klaus Iohannis sustine programele de suport al pacientilor pentru a crea un standard de calitate a interventiilor medicale si psihosociale oferite copiilor si tinerilor bolnavi, care sa faciliteze integrarea lor in societate.

"Light It Up Blue" este cea mai de succes campanie a constientizarii autismului si a fost lansata in 2010 de organizatia americane Autism Speaks.

In seara zilei de 2 aprilie, lumea este invitata sa aprinda o lumina albastra, adica sa poarte albastru, sa lumineze obiective importante in albastru ca sa faca si mai cunoscuta problema autismului.

Campania a avut un succes rasunator in multe tari, fiind adoptata de foarte multe organizatii si autoritati publice.

Monumente si cladiri simbol ca Empire State Building din New York, cladirea Operei din Sydney, turnul Eiffel din Paris, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro sunt luminate in albastru an de an.

Chiar si in Romania, mai ales in orasele mari, cladiri simbolice sunt luminate in albastru. In Bucuresti, Palatul Parlamentului, Ateneul si Arcul de Triumf sunt printre cladirile care se inscriu in acest trend.

B.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Palatul Cotroceni albastru autism, #2 aprilie autism , #cotroceni
Comentarii