Sedinta CSAT la Cotroceni pe tema razboiului din Libia

Marti, 22 Martie 2011, ora 15:06
1535 citiri
Sedinta CSAT la Cotroceni pe tema razboiului din Libia
Foto: Arhiva

Consiliul Suprem de Aparare al Tarii se reuneste marti, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, tema de discutie fiind pozitia Romaniei fata de razboiul din Libia.

Se va discuta despre "evaluarea situatiei din Libia in contextul aplicarii Rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU".

Presedintele Traian Basescu a facut deja publica, inca de duminica, o pozitie a tarii, aratand ca atunci "cand NATO va lua o decizie, Romania va fi acolo".

"Problema este ca suntem ca un tragator care are o arma in mana si ii tremura mana pe tragaci. Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata", a declarat seful statului.

Romania sprijina politic necesitatea ca liderul libian, Moammar Gaddafi, sa paraseasca puterea, a declarat luni si ministrul roman de Externe Teodor Baconschi, dupa ce a fost audiat la Parlament in legatura cu pozitia Romaniei fata de razboiul din Libia.

Seful diplomatiei romane a mai precizat ca tara noastra nu are in acest moment capacitatea necesara pentru a participa la operatiunile din Libia.

Administratia Prezidentiala mai anunta, prin intermediul unui comunicat, ca se va vorbi si de materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia Pacific, in particular Republica Populara Chineza, de raportul privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, de raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in

procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, de participarea Romaniei cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO in Afganistan, pana la incheierea acesteia si despre raportul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii privind activitatea desfasurata in anul 2010.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#CSAT marti Cotroceni, #tema razboi Libia , #cotroceni