Sindromul disperarii trimite exasperatii la Cotroceni (Opinii)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 19:49
3063 citiri
Sindromul disperarii trimite exasperatii la Cotroceni (Opinii)

Disperarea a determinat un om sa urce pe un stalp, negociind de pe aceasta pozitie cu salvatorii sai, veniti anume ca sa evite o tragedie. Cand omul a inteles ca disperarea impresioneaza, dar nu rezolva, episodul s-a terminat cu o consultatie medicala, in locul unei convorbiri cu presedintele, asa cum, desigur, isi dorise.

Tot disperarea l-a facut pe un altul sa-si dea foc, in aceeasi zi, in fata palatului Cotroceni, episodul finalizandu-se deasemeni cu ajutor medical, la unul din spitalele care a scapat inca nedesfiintat. Nici focul nu l-a ajutat pe disperat sa ajunga macar in antecamera presedintelui.

La noi, Opozitia castiga sondajele si pierde alegerile

Ambele eveniemente au servit excelent comentatorilor de presa, luptatorilor din Opozitie, dar si persoanelor fara ocupatie, care comenteaza bomba zilei pe bancile din fata blocului:

"Ai auzit, nea Gore? cetatenii isi dau foc in direct, tara arde, iar presedintele isi piaptana judetele".

Si mie mi se pare ca redesenarea judetelor nu este prima urgenta pentru iesirea din criza, dar, daca presedintele se repezea sa le dea alaltaieri o mana de ajutor celor doi disperati, astazi toti stalpii din jurul palatului ar fi fost ocupati numai cu exasperati, iar pensionarii ar fi invadat platforma din fata portilor, fiecare cu sticluta de benzina la el.

De altfel, insusi presedintele s-a plictisit tot privind numai obiditi, pe care nu-i poate ajuta altfel, decat schimband constitutia si judetele. Ca si cum, daca judetele vor fi mai mari, oamenii nu se vor mai catara pe stalpi sau nu vor mai umbla cu chibriturile pe langa benzina.

In acest timp, Opozitia isi freaca mainile fericita, vazand cu ce gesturi necugetate se reped exasperatii spre autoritatile Puterii. Poate Opozitia nu simte ca ea insasi are motive sa fie disperata: de cativa ani buni, liderii ei au castigat toate sondajele si au pierdut toate alegerile.

Sondajele partidului care nu exista

Astazi, ca un facut, Opozitia se afla din nou in faza cand castiga sondajele, ceea ce, conform cutumelor, pare de rau augur si singura ei consolare este sa priveasca la capra vecinului Boc, cum nu prea da semne ca ar iesi de la reanimare.

Fireste, opozantii nostri nu i-au lasat pe exasperati cu gura cascata, numai pe baza de sondaje. Pentru uzul lor, este deja intocmit programul cu un milion de locuri de munca in el, cu pensii reintregite si chiar cu repunerea in posturi a taietorilor de frunze la caini.

Gestul extrem al celor doi protestatari de alaltaieri dovedeste ca, pe ei, nu-i mai intereseaza nici programul USL, nici anticriza Boc, nici reforma Basescu. Pur si simplu, le e lehamite.

Marea lehamite care a cuprins exasperatii statului de drept e dovedita de sondajele lui Dan Diaconescu, care nici nu si-a infiintat inca partidul si s-a pomenit dincolo de pragul electoral.

In justitie, ghilimelele fac totul

La asta, il mai ajuta involuntar si justitia, cand pune umarul sa-i respinga Partidul Poporului, adica PP, pentru motive de initiale. Problema parea rezolvata, cand a gasit solutia salvatoare: Partidul Poporului Dan Diaconescu, adica PPDD.

PPDD suna ca un fel de PD, pronuntat de un balbait, dar merge. Ca sa fie balbaiala fara cusur, poate era mai bine sa-i fi spus PPDDLL, adica PDL spus de un balbait. Trecea la sigur, dar nu i-a venit ideea.

Pentru ca nu i-a venit ideea, justitia i-a gasit alt nod in papura. S-a respins, intrucat - asa cum afirma OTV - numele presedintelui in denumirea partidului trebuia pus intre ghilimele.

Iata cum lipsa ghilimelelor il aduce pe DD in faza de exasperat, adica trup din trupul disperatilor, alaturi de cei care urca pe stalpi, se stropesc cu benzina, isi dau foc, poate se trag si in teapa, dar, in exasperarea lor, il vor vota sigur pe DD, cel care n-a reusit sa infiinteze PP si caruia recent i s-a respins si formula PPDD, din lipsa cuvenitelor ghilimele.

Merita Dan Diaconescu o statuie?

Lipsa ghilimelelor pare o gluma, dar este o mare victorie. Este succesul lui DD, care dovedeste ca pana si justitia ii cauta nod in papura. In acest moment, cand Ponta si Crin stau excelent in sondaje, balanta trage tot mai tare spre DD, cel prigonit de instanta.

Nu i-a mai ramas decat sa puna ghilimelele, daca va cadea de acord cu toti factorii interesati, aflati pe strada sau pe stalpi. Altfel, trebuie ales altceva, dar "Partidul Disperatilor" nu merge din cauza initialelor PD, iar "Partidul Exasperatilor" nu merge nici atata, intrucat PE sunt initialele Parlamentului European.

In ultimul moment, DD a declarat ca va candida independent si il vor vota toti nemultumitii din tara. Se poate. Daca nu se va face presedinte-jucator, nu vad de ce s-ar catara cineva pe stalpi sau s-ar stropi cu benzina.

In schimb, posteritatea ar putea sa-i ridice o statuie ecvestra in capitala tarii, cu incrustatia "patria recunoscatoare", scrisa, bineinteles, intre ghilimele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Cotroceni, #foc Cotroceni, #dat foc Cotroceni, #protest Basescu, #sondaje USL , #cotroceni