Averi de ministri pe timp de criza

Luni, 21 Iunie 2010, ora 21:30
3744 citiri
Averi de ministri pe timp de criza

Criza si austeritatea se simt mai cu seama in buzunarele romanilor de rand, nu si a celor de la Putere, carora pare sa le mearga din ce in ce mai bine.

Daca la Gabriel Oprea in 2010, fata de 2009, a scazut numarul leilor si a crescut cel al valutelor europene, Videanu si-a adaugat la declaratie deja celebra vila de 1.300 de mp de la Snagov, iar Kelemen Hunor prefera sa stea cu banii in banca, fara investitii curajoase.

Oprea, 70.000 de lei pe minus, 6.000 de euro pe plus

Averea imobiliara a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, a ramas nemodificata fata de luna decembrie a anului 2009, potrivit noii sale declaratii de avere, insa in conturile sale se vad anumite modificari.

Astfel, economiile in valuta la banca ale ministrului au crescut cu 6.000 de euro, iar cele in lei s-au redus cu 70.000 de lei.

Oprea detine in continuare trei terenuri intravilane, dintre care doua - in suprafata de 3.245,85 metri patrati, respectiv de 950 de metri patrati - sunt in orasul Voluntari, iar unul - de 1.000 de metri patrati - in Bucuresti.

Ministrul mai detine o casa de locuit in Voluntari-Pipera, in suprafata de 817,92 de metri patrati, construita in perioada 2002-2005, o casa de locuit in Bucuresti, construita in 1996, in suprafata de 828 de metri patrati, inca o casa de locuit in Bucuresti in suprafata de aproximativ 467 de metri patrati, dobandita in anul 2006, precum si doua apartamente in Capitala, dobandite in 1993.

Ministrul mai are o casa de vacanta la Predeal, in suprafata de circa 150 de metri patrati, dobandita in 2002 si o casa de vacanta in Venus, din 2001. Oprea mai detine si un spatiu comercial in Bucuresti.

Cat despre masini, Oprea a ramas, ca si in decembrie, cu doua autoturisme - un Volkswagen fabricat in 2006 si un Mercedes din 2007.

El a mai scris in declaratia de avere ca a dobandit, in perioada 1985-2007, bijuterii in valoare de 10.000 de euro, precum si, in perioada 1986-2005, o serie de picturi, statuete si icoane in valoare de 50.000 de euro, la fel ca in decembrie 2009.

Cseke Attila, 4 conturi si-un teren

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, nu detine imobile sau autoturisme, ci doar un teren in Oradea. Potrivit declaratiei de avere, Cseke Attila are un teren intravilan de 1.090 de metri patrati in Oradea. Ministrul mai are patru conturi in banci din Romania, unul de 7.737 euro si alte trei conturi in lei, in care acesta are in total 209.000 lei.

Ministrul Sanatatii a trecut in declaratia de avere doar veniturile din 2009, desi aceasta trebuia actualizata cu veniturile realizate in prima jumatate a anului 2010.

In ceea ce priveste veniturile pe care Cseke Attila le-a avut in 2009, din declaratia de avere reiese ca acesta a primit in calitate de senator 56.780 de lei, pentru functia de vicepresedinte executiv al Uniunii Democrate Maghiare din Romania 2.861 lei, iar ca ministru 1.182 de lei.

Potrivit declaratiei de interese a ministrului Sanatatii, Cseke Attila detine 20% din actiunile unei firme din Oradea care are activitatea suspendata.

Videanu cel muncitor si neviciat

Adriean Videanu, ministrul Economiei si fost primar al Bucurestiului, si-a adaugat la declaratia de avere deja celebra vila de 1.340 de metri patrati, de la Snagov, despre care a declarat saptamana trecuta ca a fost construita cu bani munciti din greu si cu economie, iar orice roman si-ar putea construi o casa la fel de mare, daca si-ar da interesul.

"Cei care muncesc isi pot permite. Sunt un om care a muncit zi si noapte, multa vreme, pentru a putea pune pe picioare un business adevarat si niciodata, dar niciodata, n-am folosit resursele acelei companii, decat pentru a-mi realiza un confort mie si familie mele", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute Adriean Videanu, la Realitatea TV.

"N-am luat niciodata dividende din compania mea decat pentru a construi aceasta casa. Eu nu investesc in bautura, nu investesc in tigari, nu investesc in altceva, investesc numai in confortul meu personal si in educatia copiilor mei. Sunt un om care-si gestioneaza foarte atent resursele, putine, astea care sunt", a mai declarat Videanu.

Ministrul Economiei si-a construit o casa de 1.300 de metri patrati, la Snagov, pe un teren de 5400 de metri patrati, concesionat de la Biserica Ortodoxa, ambele proprietati fiind trecute de Adrean Videanu in declaratia de avere.

Kelemen, cel fara de casa, teren, bijuterii sau obiecte de arta

Ministrul Culturii Kelemen Hunor a declarat venituri de circa 120.000 de lei in ultimul an fiscal, provenind din indemnizatia de deputat, cea de ministru si din salariul de la UDMR, dar si conturi si depozite bancare de 181.000 de lei, fara a detine proprietati.

Potrivit declaratiei de avere a lui Kelemen Hunor, datata 8 iunie si postata vineri pe site-ul Ministerului Culturii si Patrimoniului National (MCPN), acesta nu detine nicio cladire, niciun teren si niciun autovehicul.

De asemenea, ministrul declara ca nu detine obiecte de arta, bijuterii, piese de patrimoniu a caror valoare totala sa depaseasca 5.000 de euro, nici bunuri mobile a caror valoare individuala sa depaseasca o mie de euro. Totodata, el nu a instrainat bunuri imobile in ultimele 12 luni.

Kelemen Hunor a declarat ca are conturi si depozite bancare de 181.000 de lei, cu 20.000 de lei mai mult decat in declaratia de avere completata pe 5 ianuarie 2010.

Kelemen a mai declarat ca detine 18 parti sociale in valoare totala de 180 de lei la Medianet SRL din Miercurea Ciuc.

Funeriu, niciun Jaguar in plus

Declaratiile de avere si interese facute publice de ministrul Daniel Funeriu sunt tot cele din decembrie 2009, desi reprezentantii institutiei pe care o conduce afirma ca ar fi vorba despre doua noi documente de acest fel, inregistrate la 15 iunie 2010.

Astfel, Funeriu detine doua apartamente, doua terenuri, trei masini si peste 200.000 de euro in banci.

Apartamentele lui Funeriu sunt in Arad si in Franta, la Strasbourg, acesta din urma pe numele sotiei sale.

Terenurile, cu suprafata de 30.500 si, respectiv, 19.500 de metri patrati, se afla in Murani, judetul Mures.

Autoturismele demnitarului sunt doua Jaguar si un Audi, cumparate cu sume de pana la 10.000 de euro.

In conturile bancare ale ministrului, majoritatea deschise in strainatate, se afla atat euro, cat si dolari americani si yeni japonezi. In singurul sau cont in lei, deschis in Romania, Funeriu are 15.863 de lei.

Ministrul Educatiei mai spune in declaratia sa de avere ca detine bijuterii in valoare de 10.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#averi ministri Guvern Boc, #declaratii avere ministrii Boc, #Daniel Funeriu averi, #Gabriel Oprea averi, #Adriean Videanu averi , #declaratii de avere
Comentarii
C
Cronos
rank 3
STIMATI PALMASI AI MASS MEDIEI, DACA TRAGETI TARE SA LATRATI CUM LE PLACE MOGULILOR veti avea cite de curind averi mult mai mari decit ale ministrilor!!
Poza galileo
galileo
rank 5
doamna Alexandra Sandru dorim un articol despre averea lui voiculescu,patriciu si fratii negoita