Topul celor mai bogati sefi de judete, dupa salariu

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 19:25
7742 citiri
Topul celor mai bogati sefi de judete, dupa salariu
Foto: Arhiva

Sa mai spuna cineva ca femeile nu se descurca in politica. Sefa peste judetul Mures, Lokodi Edita are cel mai mare salariu dintre toti colegii sai din tara. Leafa sa o depaseste chiar si pe cea a presedintelui Traian Basescu. La polul opus, Victor Tarhon, de la Tulcea, castiga jumatate din salariul sefei CJ Mures.

Cititi, mai jos, topul sefilor de judete, intocmit de Ziare.com, dupa salariile acestora din declaratiile de avere.

Prima pozitie in top este ocupata de Lokodi Edita. A castigat anual 89.948 lei, cu aproape 20.000 mai mult decat seful statului, care are un venit anual din leafa de 70.374. Pe locul al doilea in top se situeaza Dumitru Beianu de la Giurgiu, care a castigat anul trecut 78.573, cu aproape 10.000 mai putin de ocupanta primului loc in top.

Constantin Simirad de la Iasi este al treilea in clasament, cu o leafa anuala de 70.835 lei, potrivit declaratiei de avere. Sefii de la Buzau, Galati si Arges au lefuri ce se invart in jurul sumei de 60.000 de lei anual, in timp ce alti 13 presedinti CJ castiga in jur de 50.000 lei. Sub aceasta suma se incadreaza alti 15 sefi de judete. Cel mai mic salariu al unui sef de Consiliu Judetean este al lui Victor Tarhon, de la Tulcea, care are o leafa anuala de 47.086 lei.

Primari romani platiti mai bine decat seful statului. Nichita de la Iasi, salariu record

Antonie Solomon si-a vandut o casa cu 130.000 de euro

Cei mai saraci parlamentari - vezi cine sunt

Topul presedintilor de CJ in functie de salariu cuprinde doar 35 de pozitii din cele 41 de judete. Si asta pentru ca declaratiile de avere a sase dintre sefii CJ au fost imposibil de gasit pe site-urile institutiilor pe care le conduc, acolo unde ar trebui sa fie publicate aceste documente.

Astfel, paginile de Internet ale Consiliilor Judetene de la Suceava si Bistrita - Nasaud nu au putut fi accesate mai multe zile la rand, in timp ce la Dambovita, site-ul devenea inaccesibil numai pe pagina declaratiilor de avere. Consiliile Judetene Salaj si Dolj au ascuns bine declaratiile tuturor consilierilor, iar la Braila a fost de negasit numai declaratia sefului CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Sunt in acelasi timp si presedinti de CJ care au pe site declaratia de avere, dar nu este actualizata pana la 15 iunie 2011, asa cum prevede legea. Este cazul lui Marian Oprisan de la Vrancea, Liviu Dragnea de la Teleorman, Vasile Prutianu de la Neamt, Constantin Nicolescu de la Arges si Radu Tirle de la Bihor, care si-au declarat averile ultima data la sfarsitul lui 2010. Martin Bottesch de la Sibiu este si el codas: nu si-a mai actualizat declaratia din 2009.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#presedinti CJ salarii, #sefi consilii judetene averi , #declaratii de avere