Ionut Popescu nu si-a declarat apartamentul de 330.000 de euro

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:18
3764 citiri
Ionut Popescu nu si-a declarat apartamentul de 330.000 de euro

Ionut Popescu, seful Fondului Proprietatea, a omis sa aminteasca in declaratia de avere un apartament de lux cumparat in 2006 in complexul de vile din Baneasa al omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Apartamentul a fost achizitionat in noiembrie 2006 si nu figureaza in declaratia de avere a acestuia pentru ca a fost achizitionat pe una dintre societatile sale, Il Kendo SRL, potrivit Q Magazine.

Societatea lui Popescu nu si-a mutata, insa, sediul in apartamentul din Baneasa, insa in tot acest timp nici nu s-a platit TVA pe imobil.

Intrebat de ce nu si-a declarat apartamentul, seful Fondului Proprietatea a spus ca abia l-a trecut pe persoana fizica si va aparea cu siguranta in urmatoarea sa declaratie de avere.

"L-am cumparat acum vreo doi-trei ani, dar era pe firma. Era mai avantajos atunci, avand in vedere TVA-ul cu taxare inversa. De vreo luna, doua l-am preluat pe persoana fizica.

Ne-am gandit sa-l declaram si ca sediu social al firmei, dar am renuntat. Oricum la viitoarea declaratie de avere o sa apara si acest apartament. Cum v-am spus, de abia de o luna-doua l-am trecut pe persoana fizica", a spus Popescu pentru publicatia citata.

Luxosul apartament l-a costat pe Popescu 330.000 de euro, suma pe care o plateste in rate, insa spune ca este o investitie pe termen lung.

"Atunci l-am luat scump. Era o perioada de varf. Daca-l luam cu un an, un an jumatate mai tarziu, as fi dat mai putin. Oricum, in zona nu se mai construieste momentan, dar nici nu mi-am propus sa-l vand. Este o investitie pe termen lung", a mai spus Ionut Popescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ionut Popescu apartament lux, #Ionut Popescu declaratie avere, #Ionut Popescu Fondul Proprietatea, #Ionut Popescu Puiu Popoviciu , #declaratii de avere
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
PRIVITI CE FEL DE CONSILIER PERSONAL PE PROBLEME ECONOMICE ISI ALESESE DL EMIL BOC: