Mischie: Condamnarea mea la inchisoare e un abuz cras

Luni, 24 Martie 2008, ora 11:44
2560 citiri
Mischie: Condamnarea mea la inchisoare e un abuz cras

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca a atacat sentinta prin care Tribunalul Deva l-a condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, sub invinuirea de inselaciune contra intereselor statului, informeaza NewsIn.

"Va spuneam, cu doua saptamani in urma, ca exista un scenariu bine pus la punct. V-am spus si regizorii si care sunt etapele. Pe 11 martie, in ziarul Impact in Gorj, s-a facut antepronuntarea in dosarul meu. Pe 13 martie a avut loc o intalnire in cabinetul lui Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, in care s-a discutat ce este de facut. Pe 14 martie primarii PSD au fost chemati la raport si amenintati, iar pe 18 martie am fost condamnat. Este un abuz cras din partea justitiei de la Deva. Nicolae Mischie nu a efectuat niciun act de inselatorie sau contrabanda cu masini. Nu a cumparat nici tancuri, nici instalatii de sonde, a cumparat doua masini la care a platit vama, desi nu trebuia, pentru ca firma era infiintata intr-o zona defavorizata si eram scutit de taxe. (...) Normal ca am atacat sentinta, nu este clar?", a declarat, luni, Nicolae Mischie.

Liderul PNG Gorj sustine ca sentinta data de judecatoarea Daniela Popescu nu se bazeaza pe analiza atenta a materialului probator existent la dosar, "rationamentele fiind superficiale si incorecte" cu precizarea ca "s-a mers pe respectarea rechizitoriului realizat pe baza comenzii politice".

Nicolae Mischie considera, de asemenea, ca sentinta este "ilegala", pentru ca nu au fost audiati cei patru martori anuntati anterior, precum si datorita respingerii cererii de a fi audiati inca sase martori, participanti direct "la actiunile interpretate denaturat, mincinos si tendentios, de catre prim-procurorul Emil Mota si comisarii Radu Cristian si Vasile Marius".

Mischie a continuat sirul acuzelor la adresa judecatoarei Daniela Popescu si a procurorului Claudia Mera.

"In timpul derularii procesului, Judecatoarea Popescu Daniela Ana nu mi-a dat voie sa pun intrebari martorilor, privandu-ma astfel de a beneficia de o judecata dreapta si un proces echitabil si incalcand flagrant Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Procuroarea Mera Claudia, constatand ca nu exista elementele infractiunii de contrabanda cu masini, in materialul de la dosar, a inclus de la sine putere invinuirea - inselaciune contra intereselor statului - fara a retrimite dosarul la Parchetul Gorj, pentru a se face cercetari in acest sens si fara a exista documente la dosar, care sa dovedeasca acest lucru, decat interpretarea eronata a anchetatorilor, dispusi sa duca in eroare instanta, pentru a-si motiva inscenarea penibila, la care au recurs. Nu este posibil sa nu iei in calcul depozitiile martorilor si sa nu dai curs audierii acestora, in prima faza a procesului", a mai spus Nicolae Mischie, liderul PNG Gorj.

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat de Judecatoria Deva la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru savarsirea infractiunii de folosire de acte falsificate la autoritatea vamala, inselaciune in forma continuata si fals in declaratii.

Nicolae Mischie este acuzat ca in perioada in care a fost presedintele Consiliului Judetean Gorj si lider al PSD Gorj a introdus ilegal in tara doua autoturisme pe care le-a inregistrat pe o firma care nu exista la acea vreme.

Sentinta de la Deva obliga pe inculpatul Nicolae Mischie si la plata unor despagubiri statului roman, in suma de 32.659,6 lei si sa plateasca 1.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia a fost luata de Judecatoria Deva pe data de 18 martie, comunicata joi Tribunalului Gorj, cu drept de apel in termen de 10 zile de la pronuntare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mischie, #acuza, #baronii locali, #el se declara, #nevinovat , #declaratii de avere