Politicienii din Romania nu cunosc austeritatea - Vezi ce averi au

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 16:32
3607 citiri
Politicienii din Romania nu cunosc austeritatea - Vezi ce averi au

Anul 2010 s-a dovedit destul de profitabil pentru politicieni, dupa cum arata noile lor declaratii de avere. In an de recesiune, ei au gasit resurse de a investi in case, masini si obiecte de arta.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, si-a deschis in 2010 doua noi conturi. In ciuda creditului de de 3.297.000 euro pe care il are la BRD, Udrea a reusit sa economiseasca 212 mii de euro si 400 de mii de lei, relateaza Adevarul.

Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul Guvernului, ministrul isi pastreaza neatinsa averea: bijuterii de 50 de mii de euro, patru terenuri, doua case, doua masini Mercedes. Pe langa cele 68 de mii de lei anual din salariu, ministrul a mai bagat in buzunar 15 mii de lei din lectii predate la Universitatea Dimitrie Cantemir si 11 mii de lei dividende din firma Dalli.

Boc si-a platit ratele

Spre deosebire de Elena Udrea, premierul Emil Boc nu si-a sporit depozitele bancare. In schimb, prim-ministrul si-a achitat ratele la autoturismul Peugeot cumparat in leasing cu trei ani in urma, lichidand datoria de 8450 de euro.

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, a mai pus la ciorap 73 de mii de RON si opt mii de euro. El a reusit sa achite 65 de mii de euro dintr-un imprumut de 215 mii si a incasat 230 de mii de RON din vanzarea unor actiuni.

Nastase a vandut tablouri si si-a luat o masina

Fostul premier Adrian Nastase pare sa fi renuntat la o parte din colectia de pictura contemporana, vanzand tablouri estimate la 18 mii de RON. El a cumparat in schimb un autoturism Mitsubishi.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este mai sarac cu 25 de mii de RON si si-a vandut masina, un Volkswagen Passat. Taxa de scolarizare a fiului sau, Alexandru, in valoare de 18800 de euro este platita de socrul lui Geoana, Ion Costea.

Fostul ministru al Transporturilor in guvernul Nastase, Miron Mitrea, si-a cumparat un autoturism Lexus dupa ce a donat Toyota RAV 4 fabricata in 2003. Mitrea si-a sporit colectia de bijuterii si tablouri, investind in jur de 20 de mii de lei, dar unul din conturile sale au disparut 20 de mii de euro.

In familia fostului demnitar, incasarile cele mai mari sunt cele ale doamnei Mitrea, care a incasat 981 de mii de RON, ca notar public si 55 824 de RON ca deputat. Miron Mitrea a incasat doar 54 662 de RON ca senator.

Crin Antonescu, avere mai mare datorita sotiei

Liderul senatorilor PSD si fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, a facut, in ciuda crizei, un credit in valoare de 900 de mii de lei si si-a cumparat un apartament de 175 de metri patrati. Ilie Sarbu mai detinea o casa de 364 metri patrati.

Presedintele PNL, senatorul Crin Antonescu, si-a pastrat conturile in valoare de 10 mii de euro si 10 mii de dolari. Dupa casatoria cu europarlamentarul Adina Valean, in declaratia de avere apar conturi in valoare de 300 de mii de euro, doua masini, o casa si un teren intr-o comuna din judetul Prahova.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...