Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Radu Stroe se plimba intr-o masina de lux care nu apare in declaratia de avere

Marti, 04 Mai 2010, ora 10:59
3974 citiri
Radu Stroe se plimba intr-o masina de lux care nu apare in declaratia de avere
Foto: Curentul

Deputatul PNL Radu Stroe poate fi zarit frecvent pe strazile din Bucuresti la volanul unui Audi A4, cu numar de inmatriculare B 73 VAH, de culoare argintie, care valoreaza cateva zeci de mii de euro si care nu apare in declaratia sa de avere.

Ajuns in Parlament in luna februarie in locul colegului sau Bogdan Olteanu care a demisionat pentru a ocupa un post la BNR, Radu Stroe a fost de mai multe ori fotografiat de catre reporterii ziarului Curentul intr-o masina de lux pe care, conform declaratiei de avere recent publicate, nu o detine personal.

Astfel, in declaratia depusa oficial la Camera Deputatilor pe 1 februarie 2010 Radu Stroe are terenuri in judetul Iasi, un apartament in Predeal, depozite de peste 55.000 de euro si depozite in lei de aproape 170.000 RON. In schimb, la rubrica bunuri mobile (autoturisme/autovehicule), Radu Stroe a tras linie.

Mai mult, conform declaratiei de interese, Radu Stroe nu are actiuni la vreo firma ca sa putem banui ca masina este detinuta de aceasta. Iar in cazul in care masina ar fi fost primita spre folosinta de la un prieten, ea trebuia sa apara la punctul 6 din declaratia de avere care face referire tocmai la cadourile, serviciile si avantajele primite gratuit sau subventionate fata de valoarea de piata, din partea unor persoane, organizatii, societati comerciale, regii autonome, companii/societati nationale sau institutii publice romanesti sau straine. Dar si acolo rubrica din declaratia de avere este complet goala.

Potrivit datelor obtinute de ziarul "Curentul", masina Audi A4 argintie, cu numar de inmatriculare B 73 VAH, este luata in leasing de catre SC GO FIT CENTER SRL, unde asociat unic si administrator este Dana Duica.

Obiectul de activitate al firmei este intretinerea corporala iar profitul cumulat pe 2007 si 2008 pentru aceasta firma a fost de aproximativ 10.000 de euro. Pretul unui model Audi A4 precum cel pe care-l conduce Radu Stroe pleaca de la 30.000 de euro.

Se pare ca Dana Duica este implicata si in afacerile cu energie eoliana, fiind Directorul Executiv al Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE).

Cei doi nu au putut fi contactati de jurnalistii de la Curentul pentru a oferi explicatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Stroe avere, #Radu Stroe masina , #declaratii de avere