Scripcaru: Declaratia de avere a fost completata de jurista mea

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 15:33
2672 citiri
Scripcaru: Declaratia de avere a fost completata de jurista mea

Primarul din Brasov, George Scripcaru, sustine ca declaratia de avere a fost completata de jurista sa, precizand ca terenul de 1.000 de metri patrati aferent casei pe care o detine in Brasov nu a fost mentionat intrucat acesta face parte din "imobilul propriu-zis" si nu se trece separat.

"Este vorba despre terenul care apartine casei. Accesul de intrare in curte, trotuare, curtea propriu-zisa. Nu este un teren separat de casa, de sine statator. Eu am dat toate datele juristei mele care a completat declaratia de avere pentru ca totul sa fie in regula.

Din cate stiu eu astea nu se trec separat, pentru ca fac parte din imobilul propriu-zis. Banca are toate datele. Nu am nimic de ascuns", a declarat, sambata, George Scripcaru.

El a mai spus ca atat casa cat si terenul au acelasi numar topografic.

"Am vorbit la Directia Fiscala si mi s-a spus ca atat terenul cat si casa au acelasi numar topografic si probabil de aceea in declaratia de avere a fost trecuta doar casa", a mentionat Scripcaru.

De asemenea, Scripcaru a spus ca nu a fost inca anuntat oficial ca ar fi urmarit de DNA, dar ca isi va lua un avocat si o sa lamureasca acest aspect.

"Nu am fost anuntat. O sa iau un avocat si o sa vedem despre ce este vorba. Eu de cand am fost in octombrie sa dau declaratii nu am primit nicio instiintare. Dar o s-o lamurim si pe asta", a mai spus Scripcaru.

Conform declaratiei de avere completate in iunie 2011, George Scripcaru are o casa de 350 de metri patrati in Brasov, cumparata in anul 2006.

Conform aceleiasi declaratii, el are contractate trei credite: unul din 2007 cu scadenta in 2032, cu o valoare de 79.602 de lei, iar celelalte din 2008, scadente in 2036, in valoare de 53.200 de euro si, respectiv, 33.400 de euro.

Insa, potrivit Arhivei de Garantii Reale Mobiliare, Scripcaru a garantat imprumuturile din 2008, contractate de la Banca Carpatica, cu imobilul respectiv, la aceeasi adresa mentionand si "terasa cu teren" de 1075,18 metri patrati. Acest teren nu este trecut si in declaratiile de avere ale edilului.

Primarul George Scripcaru, membru PDL, este cercetat de DNA, alaturi de prefectul de Brasov Ion Gontea, pentru coruptie, fapte identificate in cadrul anchetei privindu-l pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru.

Citeste si:
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Pod inaugurat la capete diferite de PSD şi PNL pentru a separa "apele". Slujba religioasă a unit delegațiile la jumătate
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă orașul Buzău de localitatea Vadu Pașii. La un capăt panglica a fost tăiată...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: MEDIAFAX