Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Marti, 30 Martie 2010, ora 15:59
7668 citiri
Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

Directorul SRTv, Alexandru Sassu, dar si intreg Consiliul de Administratie al SRTv, au fost demisi, marti, 195 de parlamentari votand pentru respingerea raportului de activitate al institutiei, in Plen.

Sassu va ramane interimar la sefia TVR, pana la numirea unui nou director.

"Vreti depolitizare? Depolitizarea nu poate fi facuta in acest mod. Iata, primul ministru vrea o emisiune in fiecare miercuri la ora de maxima audienta", a spus Alexandru Sassu, marti, in fata parlamentarilor.

Acesta a insistat ca atata timp cat el va fi la sefia televiziunii publice aceasta nu se va transforma intr-un post guvernamental, anunta Gandul.

Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune nu ar trebui sa aiba finantare 'prioritara' de la bugetul de stat, a declarat marti, presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, in cadrul dezbaterilor din Comisia pentru cultura din Senat asupra proiectului de modificare a legii de functionare a celor doua institutii, initiat de deputatul PD-L Raluca Turcan.

Potrivit lui Sassu, o finantare exclusiva de la bugetul de stat ar diminua autonomia celor doua institutii media publice, relateaza Agerpres.

Si senatorul PD-L Radu F. Alexandru a sustinut ca finantarea de la bugetul de stat trebuie sa aiba o pondere "considerabila si satisfacatoare, astfel incat SRR si SRTV sa combata kitsch-ul si manelizarea, la care sunt expuse posturile private". Deputatul PD-L Raluca Turcan a sustinut ca cele doua institutii ar trebui sa aiba finantare mixta, asemenea unor regii autonome.

Dezbaterile au continuat pe tema statutului celor doua institutii media publice, senatorii aducand in discutie statutul de societati comerciale, de institutii publice bugetare sau, asa cum sunt definite in Constitutie SRR si SRTv, de servicii publice. Alexandru Sassu a explicat ca schimbarea naturii juridice a SRR si SRTv ar trebui discutata si cu membrii comisiilor juridica si economica din Senat.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...