Alina Gorghiu: Demisia parlamentarilor USL - o solidarizare cu piata

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 13:43
3331 citiri
Alina Gorghiu: Demisia parlamentarilor USL - o solidarizare cu piata

Deputatul PNL Alina Gorghiu crede ca o demisie a parlamentarilor USL, despre care s-a vorbit luni seara dupa anuntul sau si al mai multor colegi liberali ca si-au scris demisiile, ar fi un semn de solidarizare cu protestele din Piata Universitatii.

"Obiectivul meu general prin aceasta demisie, sau prin dorinta aceasta a grupului de a-si da demisia, este de solidarizare cu piata", a declarat Gorghiu, pentru Ziare.com.

Totodata, ea a precizat ca, prin demisie, lumea trebuie sa inteleaga ca "nu tine nimeni de scaunele caldute de la Parlament, asa cum spune Puterea intotdeauna, ca nu ne prevalam nici de indemnizatiile de acolo, ci ca vrem in acest moment sa punem punct unui comportament abuziv".

Deputatul PNL ne-a mai declarat ca nu protesteaza fata de Putere, care "va face, indiferent ca ramanem sau nu in Parlament, acelasi lucru", dar ca acesta este gestul pe care l-a considerat oportun.

"Eu nu protestez fata de Putere. Nu te raportezi la Putere prin demisie, te raportezi la Parlament, te raportezi la strada, te raportezi la solicitari, la faptul ca Puterea e discretionara, e abuziva", a mai declarat Gorghiu.

Au scris demisiile, nu le-au dat

Deputatul PNL a subliniat ca nu exista diferenta intre demisie si punerea la dispozitie a mandatului si ca orice parlamentar care a vorbit despre demisie pana acum este doar la nivel de intentie.

"A-ti da demisia inseamna a merge in fata plenului Parlamentului si a spune ca 'de astazi nu mai sunt parlamentar, imi dau demisia'. Atunci produce consecinte juridice.

Altfel, marea majoritate a colegilor mei, ieri, la grupul parlamentar, au anuntat ca sunt dispusi sa demisioneze. Si ati vazut si declaratiile lui Crin Antonescu. Asta este hotararea grupului nostru, urmeaza sa discute cu PSD-ul", a precizat parlamentarul PNL.

Alina Gorghiu: Abia astept sa ne dam demisia din Parlament!

Alina Gorghiu a scris, sambata, pe blog, ca este total de acord cu ideea ca senatorii si deputatii Opozitiei sa isi dea demisia din Parlament.

Seful liberalilor, Crin Antonescu, a anuntat, luni seara, disponibilitatea parlamentarilor liberali de a-si da demisia din Parlament, insa a precizat ca aceasta decizie va fi luata numai dupa consultarea cu colegii de alianta din USL - PSD si PC.

Antonescu a mai povestit ca mai multi parlamentari liberali, in frunte cu deputatul Ludovic Orban, i-au inmanat demisia din Parlament, urmand sa ramana la latitudinea sa cand sa le utilizeze.

Orban a explicat, potrivit Antena3, ca face acest gest pentru ca nu mai doreste sa legitimeze prin prezenta sa in Legislativ actiunile nedemocratice ale actualei Puteri. Surse pentru Mediafax au mentionat ca, indiferent care va fi decizia partidului, pozitia lui Orban de a demisiona din 1 februarie este irevocabila.

Mai multi parlamentari liberali si-au scris demisiile. Orban si Saftoiu pleaca sigur

Citeste si:
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a reacționat luni, 29 noiembrie, la atacurile făcute de social-democrați la adresa guvernării liberale. ”Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona...
Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”
Alina Gorghiu, către liberalii îngrijorați de soarta PNL din cauza asocierii cu PSD: „Efectiv nu există alternativă”
Senatoarea PNL Alina Gorghiu, fost președinte al PNL, le răspunde într-o postare de pe pagina sa de Facebook celor care critică PNL pentru asocierea cu PSD și celor care sunt îngrijorați de...