Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

77 la suta dintre romani vor demisia lui Traian Basescu - sondaj CSCI

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 13:35
2864 citiri
77 la suta dintre romani vor demisia lui Traian Basescu - sondaj CSCI

80 la suta dintre romani vor demisia Guvernului, 77 la suta demisia presedintelui Basescu, in timp ce 76 la suta sustin alegeri anticipate, releva un sondaj de opinie publicat marti, de CSCI.

Consultarea populara, realizata la nivel national, mai arata ca USL ar castiga alegerile parlamentare cu 59 la suta, iar Crin Antonescu alegerile prezidentiale cu 58 la suta.

In privinta alegerilor parlamentare, USL e cotat cu 59 la suta, fiind urmat in intentia de vot de PDL cu 11 la suta, Partidul Poporului - Dan Diaconescu cu 10 la suta, UDMR - 6 la suta, PRM - 4 la suta, PNG-CD - 3 la suta, iar Miscarea Verzilor, UNPR si PNTCD - cate 1 la suta, in timp ce altii ar fi preferati de 3 la suta. Procentele sunt calculate dintr-un esantion de baza de 60 la suta. 26 la suta sunt nehotarati, 9 la suta nu voteaza, iar 5 la suta nu raspund.

La alegerile prezidentiale, candidatul USL Crin Antonescu intruneste 58 la suta din optiuni, urmat de Dan Diaconescu (Partidul Poporului) - 15 la suta, Traian Basescu (PDL) - 9 la suta, Kelemen Hunor (UDMR) - 6 la suta, C.V. Tudor (PRM) - 5 la suta, Gigi Becali (PNGCD) - 3 la suta, Cristian Diaconescu (UNPR) - 3 la suta, altcineva (numit spontan) - 1 la suta.

PDL scade in sondaje - a ajuns la 15,80% - sondaj IMAS

Potrivit Jurnalului National, intrebarea a fost inchisa, repondentilor oferindu-li-se o lista cu nume din care sa aleaga. 62 la suta si-au exprimat o optiune, in timp ce 29 la suta sunt nehotarati, 8 la suta nu voteaza, iar 1 la suta nu au raspuns.

Sondajul arata totodata ca 99 la suta dintre cei intervievati au auzit de protestele antiprezidentiale si antiguvernamentale din Bucuresti si din tara.

Dintre acestia, 82 la suta sunt de acord cu majoritatea revendicarilor, 14 la suta cu o parte din revendicari, iar 3 la suta nu sunt de acord cu nici o revendicare. 1 suta nu stiu/nu raspund.

Cat priveste cauzele revoltelor, 63 la suta dintre cei intervievati au indicat coruptia actualilor conducatori, 57 la suta - acumularea nemultumirii oamenilor fata de actualii guvernanti, 54 la suta - ignorarea populatiei de catre guvernanti, iar 54% - demiterea lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii.

Sondajul a fost realizat la comanda Fundatiei Multimedia si Antena 3, in perioada 20-23 ianuarie 2012, pe un esantion de 1.026 de interviuri si are o eroare tolerata de 3 la suta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sondaj Basescu, #Sondaj demisie Guvern, #proteste romani , #demisie