Cum comenteaza Opozitia posibilele demisii din Guvern si ce zic ministrii vizati

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 14:33
4044 citiri
Cum comenteaza Opozitia posibilele demisii din Guvern si ce zic ministrii vizati

Motiunea a picat, Guvernul a ramas in functie, masurile de austeritate se aplica. Insa exista inca emotii pentru anumiti ministri carora zvonurile din presa nu le dau cele mai bune sanse de pastrare a fotoliilor.

Membrii Executivului infirma zvonurile, liderii Opozitiei spun ca nu ar fi o idee atat de rea sa dispara anumiti ministri, Emil Boc repeta obsesiv ca "remanierile se fac, nu se discuta".

Antonescu: Absurd si penibil

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca este penibil ca ministrii care au contribuit la legile de austeritate sa fie demisi, la mai putin de o zi dupa ce motiunea de cenzura nu a trecut. Dar si liderul TSD, Nicolae Banicioiu, ii sustine punctul de vedere si spune ca este vorba de un act de servilism si umilinta, care nu rezolva nimic atat timp cat Emil Boc ramane valetul lui Traian Basescu.

"Este absurd ca a doua zi dupa ce un guvern si-a angajat raspunderea pe niste legi, patru ministri, dintre care doi pe portofolii cheie in asemenea chestiune, sa fie inlocuiti. Asta este penibil. Pe noi ne nemultumeste profund ca aceste masuri vor fi introduse si mai ales prestatia acestui Cabinet", a declarat Crin Antonescu la Antena 3, comentand informatiile pe surse conform carora patru ministri urmeaza sa isi prezinte miercuri demisia.

Liderul PNL a mai criticat faptul ca s-a spus ca marti a fost circ in Parlament, cand de fapt se poate vorbi doar de circul pe care il face Guvernul.

"Daca foarte multi oameni din presa au avut in virtutea inertiei inpresia ca ieri ( marti n.red.) in Parlament a fost un circ, nu a fost un circ. Ci un circ face Guvernul daca procedeaza azi (miercuri n.red.) aceasta remaniere. Nu ne intereseaza acest Guvern, ci faptul ca masurile nenorocesc milioane de oameni, cu Seitan sau fara, cu Vladescu sau fara. Este penibil ca ministrii care au contribuit la legile de austeritate sa fie demisi", a mai apreciat acesta.

Crin Antonescu mai comenteaza ca in cazul in care demisioneaza, ar proceda ca pe vremea partidului Comunist.

"De ce ar demisiona astia azi (miercuri n.red.)? E ceva ce au dorit sa faca si nu pot? Astia sunt oameni ca in vremea PCR-ului - da-ti demisia, misca. Nu s-a intamplat mai devreme pentru ca Traian Basescu are doua etaje de interes: cum sa ii mai tina si pe udemeristii cu care a negociat indelung, drept dovada cu ce s-a intamplat la CCR si motiunea de cenzura. UDMR si UNPR au vandut poporul pentru niste posturi.

UMDR a negociat OPC-ul, dracu lacu, aici suntem. Si al doilea etaj de interes e asta: sa incerce sa dea la imaginea publica ca incearca sa faca ceva. Funeriu e un cetatean care nici nu avea ce sa faca pe acolo, dar plecarea lui nu rezolva problemele. Atata vreme cat premier este Emil Boc nu are niciun rost sa discutam", a mai precizat Antonescu.

Banicioiu: E un act de servilism

Presedintele Tinerilor Social Democrati, Nicolae Banicioiu, a declarat si el miercuri ca daca cei patru ministri vor demisiona vor da dovada de un act de umilinta si servilism.

"La ei nu conteaza nici onoare, nici demnitate, sunt doar niste pioni sacrificati cand vrea sefu'. Insa eu cred ca toata aceasta nu rezolva nimic, ci doar punerea batistei pe tambal, atata timp cat seful (Emil Boc n.red.) este in continuare valetul domnului Basescu. Datoriile din campania electorala si-au spus cuvantul si santajul a functionat", a precizat social democratul.

Nicolae Banicioiu spune ca in cazul in care Marian Sarbu, presedintele UNPR, ar accepta postul lasat liber de Mihai Seitan, s-ar decredibiliza complet.

"Daca Marian Sarbu ar accepta asa ceva s-ar decrebiliza complet, nu are niciun fel de onoare. Din acel moment, daca va accepta, va avea o grea problema de constiinta si onoare. Nu stiu cum va mai putea iesi vreodata pe strada", a conchis Banicioiu.

Frunda: Seitan nu are alura de ministru

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat si el miercuri la Antena 3, ca in cazul in care vor fi demisi cei patru ministri e din cauza ca nu au gasit solutii sa raspunda imperativelor de criza.

"Domnul Seitan este un foarte bun tehnic, dar nu are alura de ministru. A fi ministru nu e o chestiue de prietenie, ci de responsabilitate. Trebuie sa gasim solutii active si alternative, altfel degeaba am taiat pensiile si salariile", a conchis Frunda.

Steriu nu ar refuza postul de ministru al Agriculturii

Tot presa a scris miercuri ca deputatul UNPR Valeriu Steriu ar fi fost propus pentru postul de ministrul al Agriculturii, iar Marian Sarbu, presedintele formatiunii de stanga, ar urma sa fie propus pentru functia de ministru al Muncii.

Contactat telefonic de Ziare.com, Valeriu Steriu a infirmat zvonurile, sustinand ca nu a primit niciun fel de oferta din partea PD-L.

"Nu stiu nimic, vreau sa infirm cele spuse, merg la Biroul Permanent al partidului si apoi voi avea mai multe informatii. Eu n-am niciun fel de propunere", a declarat Valeriu Steriu.

Deputatul a adaugat insa ca, in cazul in care i s-ar oferi postul, nu l-ar refuza.

"Dupa ce ma consult cu colegii mei, evident. Facem parte din actul guvernamental si sunt niste prioritati pe care urmeaza sa le discutam", a declarat Valeriu Steriu, pentru Ziare.com.

Mihail Dumitru nu e nici demisionar, nici demisionat

Contactat de Gandul, ministrul Agriculturii a declarat ca nu si-a prezentat demisia si ca ceea ce s-a vehiculat in presa este o "intoxicare".

"Vad ca este o intoxicare la maximum. Nu s-a discutat acest lucru (remanierea unora dintre ministri- n.r.)", a spus Mihail Dumitru. "Nu sunt nici demisionar, nici demisionat", a continuat seful de la Agricultura.

Dumitru a adaugat in gluma si ca "cei care au promovat o astfel de informatie nu au precizat daca a si castigat un post la Bruxelles, astfel incat sa se reorienteze in cariera".

De altfel, chiar premierul Emil Boc a dezmintit ca in sedinta de Guvern si-ar fi depus demisiile cativa ministri, asa cum relatase, pe surse, un post de televiziune, dar a refuzat sa dea detalii daca in timpul sedintei s-a discutat despre o eventuala remaniere.

"Nu este vorba de nicio demisie depusa, iar in privinta remanierilor, exista o singura regula: acestea se fac, nu se discuta", a spus premierul.

Sarbu sustine ca nu ii va lua locul lui Seitan

Marian Sarbu, presedintele UNPR, a infirmat informatia conform careia ar fi fost propus pentru functia de ministru al Muncii, lasat liber de Mihai Seitan.

"Vreau sa va spun ca stirile sunt false, sursele pe care se bazeaza ar trebui sa fie verificate mai bine. Asa dupa cum stiti, constitutional, singurii abilitati sa faca remenierea sunt prim-ministrul si seful statului.

Atunci cand apar astfel de stiri rugamintea este sa ne intrebati, pentru ca noi nu am negociat niciun fel de functie. Ar fi penibil sa negociezi functii atat timp cat in tara exista atat suferinta", a spus Marian Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Crin Antonescu demisie Guvern, #Nicolae Banicioiu demisie ministri , #demisie