Sefa PDL Constanta demisa, toata conducerea a fost dizolvata

Marti, 19 Iunie 2012, ora 09:58
2614 citiri
Sefa PDL Constanta demisa, toata conducerea a fost dizolvata
Foto: Arhiva

Biroul Permanent Judetean al PDL Constanta a decis luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, demiterea din functie a presedintelui Organizatiei Municipale Constanta a PDL, Maria Stavrositu, si dizolvarea BPL al organizatiei.

De asemenea, s-a mai aprobat excluderea membrului BPJ OTPDL Dorin Opreanu si a presedintelui Organizatiei de Tineret a PDL, Mihai Petre. In plus, s-a decis sustinerea presedintelui Christian Gigi Chiru, pentru continuarea mandatului.

La BPJ au participat 24 de membri, dintr-un numar de 36 de membri valizi la aceasta data.

De asemenea, s-a desemnat, prin vot, un presedinte interimar pentru organizatia municipala, acesta fiind deputatul Constantin Chirila. BPJ a mai hotarat sa activeze in perioada urmatoare pentru sustinerea candidatului Zanfir Iorgus la functia de primar al municipiului Mangalia si, in unanimitate de voturi, sa il sustina pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al PDL.

La scurt timp de la decizie, Maria Stavrositu a declarat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca mandatul politic al presedintelui Gigi Chiru mai capatat o fila incarcata de penibil.

"Substituindu-se mecanismelor statutare, presedintele Gigi a desfiintat Biroul Permanent Local al organizatiei PDL Constanta. Pana nu demult, presedintele Gigi se auto-intitula primar peste o primarie inexistenta, oferea audiente si rezolva imaginar probleme reale, ducand impostura la un nivel greu de conceput", a declarat aceasta.

Maria Stavorsitu a mai spus ca votul constantenilor la alegerile locale (Gigi Chiru a candidat la Primaria Constanta si a obtinut mai putin de 14% din voturi, fiind invins detasat de Radu Mazare, care a obtinut peste 60%) ar fi trebuit sa determine demisia intregului Birou Permanent Judetean al partidului la Constanta.

"Acest vot este semnalul ca lumea ne-a trimis acasa sa ne facem mai bine temele. Acest vot a fost sanctiunea unui comportament arogant, al unei comunicari deficitare si, de ce nu, sanctiunea unor promisiuni neonorate. Votul constantenilor, masiv defavorabil noua, a fost votul unor oameni dezamagiti de noi, de Partidul Democrat Liberal", a mai spus deputatul.

"Consider ca incapatanarea domnului Chiru de a ramane presedinte unui partid pe care l-a plafonat la 13% nu ofera premise de crestere pentru alegerile parlamentare. Nu insist pe subiectul hotararii nestatutare a Biroului Permanent Judetean de dizlovare a Biroului Permanent Local. Nerespectarea statutului este cel mai mic dintre multele necazuri aduse partidului de presedintia incoerenta si lipsita de substanta a domnului Chiru Gigi. Il invit, inca o data, public, pe domnul Gigi Chiru sa demisioneze din calitatea de presedinte al organizatiei judetene", a conchis Maria Stavrositu.

La randul sau, Mihai Petre, presedintele Organizatiei de Tineret, a afirmat ca, potrivit statutului, sanctionarea sa nu putea fi facuta decat de Consiliul de Coordonare Judetean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PDL Constanta dizolvare, #Maria Stavrositu demisa, #presedinte PDL Constanta demis , #demisie