Seful Consiliului Judetean Dambovita si-a dat demisia, la cererea PSD

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 22:16
8338 citiri
Seful Consiliului Judetean Dambovita si-a dat demisia, la cererea PSD
Foto: Facebook/Alexandru Oprea

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Alexandru Oprea, si-a dat demisia din functie, dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic.

Membrii Comitetului Executiv al PSD Dambovita au analizat in sedinta de vineri activitatea reprezentantilor partidului in consiliul judetean si au votat retragerea sprijinului politic lui Oprea.

"Am luat decizia de retragere a sprijinului politic pentru functia de presedinte al CJ Dambovita in ceea ce il priveste pe Alexandru Oprea. Au fost 26 de voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri (...). In acest context, domnul Oprea Alexandru a demisionat din functia de presedinte al CJ Dambovita, demisia a fost deja inregistrata la consiliul judetean.

Vreau sa ii multumesc, si o fac cu toata seriozitatea, pentru faptul ca a inteles ca sunt lucruri care trebuie clarificate si pentru ca a inteles sa nu puna intr-o situatie dificila nici Biroul Permanent Judetean, nici Comitetul Executiv Judetean", a spus, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu.

Acesta a precizat ca Oprea ramane consilier judetean si membru PSD.

Prezent la conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Dambovita, Alexandru Oprea a spus ca, in opinia lui, a facut lucruri bune la consiliul judetean.

"Am discutat din ce s-a facut din programul Dambovita 2015 si ce nu, am discutat despre relatia consiliul judetean - partid, am discutat despre relatiile presedinte de consiliu judetean - vicepresedinte - primari, am discutat despre multe declaratii care au aparut in presa locala.

Am ajuns la o solutie inteleapta si nu cred ca trebuie sa fac nici eu, nici domnul Oprea alte discutii si comentarii", a spus Tutuianu, intrebat ce i se reproseaza lui Alexandru Oprea.

Tot in sedinta de vineri a Comitetului Executiv Judetean al PSD Dambovita s-a luat decizia suspendarii pe timp de un an din functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a lui Alin Manole, care detine si functia de vicepresedinte al CJ Dambovita.

In cadrul aceluiasi for de partid s-a votat desemnarea unui candidat pentru postul de presedinte al CJ Dambovita, in persoana lui Daniel Comanescu. Pentru functia de vicepresedinte al CJ Dambovita, devenita vacanta dupa ce Claudia Gilia a devenit deputat, PSD a desemnat-o drept candidat pe Luciana Cristea. PSD detine majoritatea in Consiliul Judetean Dambovita.

Tutuianu: Am relatii corecte cu domnul Dragnea

Cat despre relatiile cu Liviu Dragnea, Tutuianu a spus ca sunt "corecte" si nu s-a pus problema inlocuirii lui de la sefia PSD Dambovita.

"Am relatii corecte cu domnul Dragnea. Nu s-a pus niciodata problema nici a inlocuirii mele din functie (de presedinte PSD Dambovita - n.red.), doar prin presa s-a pus problema asta foarte insistent; am vazut si azi dimineata in presa locala ca trebuia sa imi ia astazi locul doamna Rovana Plumb.

Eu sunt parte a unei echipe, numita Partidul Social Democrat. V-am spus odata, cand mai discutam noi la conferintele de presa, ca daca ar fi sa plec vreodata undeva, eu plec acasa. Deci eu sunt membru PSD, imi fac datoria acolo unde trebuie sa mi-o fac", a precizat Tutuianu.

Acesta a vorbit si despre recenta numire in functia de vicepresedinte al Senatului.

"Propunerea de a fi vicepresedinte a venit din partea conducerii partidului si am luat-o ca pe o sarcina, si nu ca pe un beneficiu sau o reparatie facuta in vreun fel", a spus Adrian Tutuianu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alexandru Oprea demisie presedinte CJ Dambovita , #demisie
Comentarii