Teodor Baconschi: Sebastian Lazaroiu este un om de valoare

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 13:10
2043 citiri
Teodor Baconschi: Sebastian Lazaroiu este un om de valoare
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a afirmat ca nu poate fi de acord cu declaratii precum cele facute de Radu Berceanu la adresa lui Sebastian Lazaroiu, care se anagajase intr-un proiect util partidului.

Baconschi a precizat ca nu contesta dreptul premierului Boc de a demite orice ministru, inclusiv pe Sebastian Lazaroiu.

"Respect decizia primului-ministru care are decizia constitutionala de a revoca pe orice membru al Guvernului si de a evalua activitatea politica pentru ca este si presedintele principalului partid din coalitia de guvernare", a spus ministrul de Externe.

Pe de alta parte, Baconschi considera ca fostul ministru al Muncii a avut dreptate sa caute aliati pentru dreapta politica si in afara PDL.

"Nu sunt de acord cu declaratiile prea transante ale domnului Radu Berceanu. Suntem un partid democratic, e normal sa existe pluralitate de vederi asupra aceluiasi subiect. Cred ca unitatea de monolit apartine altor epoci si socotesc ca domnul Sebastian Lazaroiu este un om de valoare, ca avem nevoie de aliati de dreapta si in afara PDL si ca proiectul la care domnia sa se angajase este cat se poate de util", a declarat Teodor Baconschi.

Acesta a adaugat ca este nevoie ca in PDL sa fie asigurata pluralitatea exprimarii opiniilor.

"Sunt adeptul disciplinei in partid, dar nu cu pretul suprimarii interne si a dezbaterii reale", a conchis Baconschi.

Traian Basescu a semnat vineri revocarea din functia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lazaroiu, inlocuindu-l cu Sulfina Barbu, la propunerea premierul Emil Boc.

Presedintele PDL Dolj Radu Berceanu si-a exprimat nemultumirea fata de relatia pe care fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu o avea cu partidul care l-a propus pentru functia din cabinetul Boc.

Berceanu s-a aratat iritat de faptul ca Lazaroiu si-a afisat in mod ostentiv independenta fata de democrat-liberali.

"Era un fel de prezicator, un fel de Tata Omida ostentativ independent. Asa, cah, la vreo atingere cu PDL...", a declarat Radu Berceanu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute simbata, la Craiova.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Teodor Baconschi Sebastian Lazaroiu, #Sebastian Lazaroiu om valoare, #Sebastian Lazaroiu demis , #demisie