Mineriada postacilor continua (Opinii)

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 19:55
2838 citiri
Mineriada postacilor continua (Opinii)
Foto: Romania Libera

S-au scris zeci de pagini, s-au facut studii, analize, anchete, s-a vituperat impotriva celor ce practica postarea pe Net ca sarcina de serviciu, dar site-urile cu opinii personale sunt tot mai greu de citit din cauza limbajului abject.

Nu exista fenomen mai relevant pentru starea politicii actuale decat acela al postacilor naimiti sa spurce orice tendinta pozitiva. Sunt intretinuti de catre mahari bolnavi de putere. Rolul lor este sa-i tina departe pe cititorii educati, mai ales pe cititoarele ingretosate de termeni grobieni. Se incearca descurajarea oricarui demers spre normalitate prin bestelirea opiniilor diferite de ale jupanului.

Postacii speculeaza legea

Fenomenul este ingaduit de forumuri si site-uri in virtutea libertatii cuvantului si a dreptului la opinie. Nenorocirea e ca, tolerand porcoseniile lexicale, restrictionam accesul oamenilor bine crescuti, dornici de socializare manierata si informatii corecte. Ceea ce mass-media occidentale au rezolvat de la inceput.

Tarasenia romaneasca scoate totodata in evidenta clisee, mentalitati vetuste, propagate si insusite pe la cursuri din perioada stagiului militar, la invatamantul politic si chiar din cartile unor istorici dispusi la compromisuri cu stiinta. Unii isi fac de rusine breasla si azi, bantuind pe la gazete, posturi TV imunde, sponsorizate de aventurieri de toata mana.

Fireste, tupeul si josnicia postacilor sunt de inteles pana la un punct. Lipsiti de mijloace pecuniare, dar fara chef de munca cinstita, isi pun demnitatea la picioarele comanditarului ticalos, bine pitit in spatele marsaviei. Au ca model ziare si "televizuini" care fac sluj pe fata.

Fenomenul arata adevarata stare de fapt

Tarasenia ne permite sa descoperim sistemul de valori, caracterul mojic al politrucului ajuns in situatia de se servi de asemenea mascarada. A se mai observa ca presa urmareste cu preponderenta evenimentele politice, fiind un nemeritat ecou al celor mai insalubre gesturi.

Astfel, atacul prezidential impotriva regelui Mihai a scos din cufarul bolsevic minciunile si calomniile profesionistilor Maskirovka promovati de KGB si apoi de Securitate: regele e scula imperialistilor, mai nou, sluga la rusi, a furat Pelesul, tablourile, averea poporului, e decazut, are copii din flori, din cauza lui suntem noi azi saraci. Adevaratul os regal e printul bastard Paul, alaturi de printesa nu stiu care... Mai bine regele Cioaba.

Apelul la Cuza, idolul unor inalti si binecunoscuti politicieni, izgonit cica in mod josnic de liberali, "nu degeaba i-au internat comunistii in lagare", ne permite sa descoperim originea comenzii. Ideea comanditarului transmisa postacului insa te ingrozeste: "reforma trebuie sa inceapa cu inlocuirea actualului cadru democratic! Raul este in acest cadru democratic!" Doar dictatura le prieste.

Comunismul, condamnat doar de forma

Cu toate ca totalitarismul a fost condamnat, iar adevarul a fost recunoscut pana si de tortionari, detinutii politici sunt asasinati a doua oara de un regim democratic si liberal doar de forma. Nu ideea expusa agramat de postac inspaimanta, ci faptul ca i-a fost dictata cu subiect si predicat de un reprezentant al unei natiuni europene.

Ce sa insemne presiunile pentru revenirea la legea 18 a ilicitului? Si maresalul Antonescu legiferase confiscarea averilor lui Ionescu-Sisesti, Al. Lapedatu, Grigore Antipa, Dimitrie Gusti, Octav Onicescu, C. Radulescu-Motru, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Emil Racovita, Lucian Blaga... Ca si atunci, nici un stalp al Puterii nu se va clatina.

Pana si duplicitatea de la BAC da de gandit: presa vorbeste de un ordin de diminuare cu 20% a admisilor. Sa nu cumva sa fie, Doamne fereste, prea multi studenti care sa pape banii de campanie.

Politica a luat-o piezis

Asadar politica nu inseamna ceea ce repeta ei zilnic la TV pentru fraieri si gura casca. Iata, pe usa din dos trimit amenintari stravezii la adresa competitorilor si a sustinatorilor acestora. Vizati sunt ca intotdeauna intelectualii, patura mijlocie, universitatile.

Asa ca societatea romaneasca se afla din nou la rascruce. Democratia, libertatea si sistemul universal de valori nu mai fac doua parale.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Democratie libertate stat de drept, #postac comanda politica, #dictatura totalitarism dezinformare, #detinut politic asasinare , #democratie