Ambasada SUA, dupa ce deputatul Ochi a fost salvat de colegi: Sa nu se abuzeze de imunitate! (Video)

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 11:13
4693 citiri
Ambasada SUA, dupa ce deputatul Ochi a fost salvat de colegi: Sa nu se abuzeze de imunitate! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere, a precizat joi Ambasada SUA, dupa ce Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de retinere si arestare preventiva a deputatului PSD Ion Ochi.

"Asa cum am declarat anterior, nu comentam cazuri individuale, dar unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere", se arata in raspunsul misiunii diplomatice la solicitarea Mediafax.

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind inregistrate 108 voturi "pentru" si 152 "impotriva". Deputatii s-au exprimat asupra solicitarii DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Ion Ochi, salvat de colegi: Au votat impotriva cererii DNA de arestare

Deputatul PSD Ion Ochi, acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventiva, ca nu credea sa ajunga vreodata subiect de spectacol mediatic si ca in pofida dificultatilor a ramas un om onest si are toata deschiderea pentru justitie.

Ochi a relatat ca acelasi dosar a fost redeschis in 2015, cu acelasi fapte, iar DNA cere arestarea sa preventiva, avand in vedere calitatea sa de parlamentar si de membru al unui partid aflat la guvernare.

El a adaugat ca se intreaba ce s-a schimbat fata de 2014 cand s-a dat neinceperea urmaririi sale penale, de acum este "bun de legat".

#Ambasada SUA Ion Ochi, #Ambasada SUA imunitate, #Ambasada SUA imunitate parlamentari , #deputat