Avocat: Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Nimeni nu a cerut arestarea in instanta

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 21:15
3882 citiri
Avocat: Marko Attila si-a stabilit domiciliul in Ungaria. Nimeni nu a cerut arestarea in instanta
Foto: Ziua de Constanta

Eugen Iordachescu, avocatul lui Marko Attila, spune ca, din cate stie el, deputatul si-a stabilit domiciliul in Ungaria si ca faptul ca Marko nu vrea sa se intoarce in Romania reprezint "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".

"Din cate stiu eu, domnul Marko Attlia in acest moment se afla in Ungaria. Nu stiu daca domnia sa se va intoarce sau nu se va intoarce. Am spus-o in mai multe randuri: este optiunea fiecarui cetatean al UE sa isi stabileasca domicliul, resedinta, acolo unde crede el ca o duce mai bine. In acest moment, domnul Marko Attila a apreciat ca nu poate sa ramana in tara si, ca atare, si-a stabilit domiciliul, din cate stiu eu, in Ungaria", a declarat, marti, avocatul Eugen Iordachescu.

Avocatul a mai aratat ca nimeni nu a cerut arestarea lui Marko Attila instantei competente si ca in prezent nu se mai impune ca Parlamentul sa isi dea avizul pentru arestare, care poate fi dispusa de Inalta Curte, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru aceasta masura.

Ministrul Justitiei, despre deputatul fugar Marko Attila: Este o chestiune de timp pana va fi adus in Romania

Aparatorul a mai spus ca refuzul lui Marko Attila de a se intoarce in tara este "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit, marti, demisia in original a deputatului Marko Attila, pentru care DNA cerea arestarea preventiva, iar plenul Camerei urmeaza sa se intruneasca miercuri, pentru a lua act de demisie.

Marko Attila a demisionat din functia de deputat in 1 aprilie, printr-un anunt pe Facebook.

Inaintea vacantei de Paste, Marko Attila si-a trimis demisia prin fax la Camera Deputatilor, insa documentul nu a fost supus la vot in plenul Camerei. Deputatii au amanat de doua ori votul: o data invocand faptul ca asteapta documentul original, iar a doua oara cand nu a fost cvorum.

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI Horia Georgescu si de deputatul Theodor Nicolescu, toti trei fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Deputatul UDMR Marko Attila a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce colegii sai au votat in favoarea arestarii preventive in dosarul ANRP. Desi nu a mai revenit in tara, Marko Attila a beneficiat de toate drepturile de parlamentar, respectiv de indemnizatiile de deputat, de bani de cazare in Bucuresti si de banii pentru functionarea biroului sau parlamentar.

In noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Marko Attila domiciliu Ungaria, #Marko Attila domiciliu, #Marko Attila Ungaria , #deputat