Cel mai tanar deputat roman: Lucrurile nu stau asa cum mi-am imaginat in Parlament

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 20:01
24383 citiri
Cel mai tanar deputat roman: Lucrurile nu stau asa cum mi-am imaginat in Parlament
Foto: Facebook/ Mara Mares

Deputatul PNL Mara Mares, cel mai tanar parlamentar din actuala legislatura, in varsta de numai 24 de ani, a declarat joi ca lucrurile nu stau asa cum si-a imaginat in Parlament si ca avea "iluzii mult mai mari".

"A trecut putin timp de cand s-a instalat noul Parlament, dar lucrurile nu stau asa cum mi-am imaginat eu. Am avut iluzii mult mai mari. Am crezut ca Parlamentul va functiona macar la standarde minime europene, insa nu este asa.

Am intalnit deja multe abuzuri si incalcari ale Regulamentului, atat in comisii, cat si in plen. Am vazut din partea Guvernului Grindeanu, din partea presedintelui Camerei Deputatilor si presedinte al PSD, Liviu Dragnea, o serie de abuzuri.

Vorbim despre audierile ministrilor pe repede-nainte, in care nu am avut timp sa intrebam ceea ce ne interesa, nu am primit raspunsuri. De asemenea, am fost convocati la comisie cu foarte putin timp inainte, ceea ce este impotriva Regulamentului", a afirmat deputatul PNL.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de Mara Mares, in campania electorala

Aceasta a adaugat ca au fost trecute legi prin Parlament pe repede-inainte fara ca Opozitia sa aiba timp sa se documenteze suficient.

"Lucrurile se intampla la cheremul domnului Dragnea, iar aceasta este ingrijorator pentru ca vorbim, totusi, despre o institutie a Parlamentului, cu parlamentari votati de oameni, si mi se pare o lipsa de respect pentru oamenii care ne-au votat.

(...) Eu totusi imi pun speranta ca noul Guvern este de buna credinta si doreste binele romanilor si pune deasupra interesului personal interesul national. Sper ca Opozitia - si eu voi munci la asta - sa faca o treaba buna in a monitoriza activitatea Guvernului si in a semnala acele deraieri care au avut loc si sper ca nu se va mai intampla", a punctat Mara Mares.

Iata lista parlamentarilor care au sub 30 de ani

Deputatul PNL a precizat ca face parte din doua comisii - cea de invatamant si cea pentru egalitate de sanse intre femei si barbati - si ca si-a stabilit ca prioritati rectificarea legii voluntariatului, "care nu i se pare adecvata", si masuri mai concrete impotriva violentei domestice decat cele care exista in prezent.

"Am fost primita foarte bine, am avut parte de o primire prietenoasa. Sunt dornici sa ma ajute, sa ma indrume, atat colegii din PNL, cat si colegi de la alte partide. Nu am simtit o atitudine negativa. Este in regula. Vorbim despre relatiile interpersonale", a replicat Mares, intrebata cum a fost primita in Parlament de colegi.

#Mara Mares iluzii Parlament, #Mara Mares cel mai tanar parlamentar, #cei mai tineri parlamentari , #deputat