Deputat USR, despre "milioanele de interceptati": Dl Manda nu vrea sa afle adevarul. E ceva ilegal si ei ascund sau vor sa discrediteze total SRI?

Marti, 09 Octombrie 2018, ora 16:20
4977 citiri
Deputat USR, despre "milioanele de interceptati": Dl Manda nu vrea sa afle adevarul. E ceva ilegal si ei ascund sau vor sa discrediteze total SRI?
Foto: Facebook/Lucian Stanciu Viziteu

Comisia de Control SRI s-a reunit pentru prima oara dupa trei saptamani, dar sedinta s-a incheiat fara sa fie dezbatute si solutionate in vreun fel subiecte foarte importante, cum ar fi "milioanele" de interceptari despre care liderii PSD au vorbit inclusiv la Parlamentul European, ciudatul raport partial de activitate lansat in spatiul public sau preconizata audiere a lui Liviu Dragnea.

"Dupa trei saptamani de inactivitate, nu s-a intamplat nimic, desi sunt multe lucruri de facut. Dl Claudiu Manda a deschis cateva plicuri, ne-a informat despre niste scrisori primite, am decis sa trimitem niste scrisori, s-a dat un aviz pe OUG de reducere a bugetului fara niciun fel de discutie si cam atat. Nu controale, nu discutii despre raport, nimic. Si nicio noua audiere", a declarat pentru Ziare.com deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu (foto), membru al comisiei.

Cate persoane au fost interceptate in mod real?

Lucian Stanciu Viziteu spune ca a propus in comisie sa fie trimisa o solicitare oficiala la SRI ca "sa ne trimita numarul exact de persoane care au fost vizate de mandate de interceptari dispuse de procurori".

"Ei erau cei care le puneau in aplicare si ar trebui sa stie foarte clar acest numar. Solicitarea vine pentru a lamuri in spatiul public acea cifra mirobolanta de milioane de persoane interceptate, pe care dl Manda si-a asumat-o. Dar dansul a refuzat sa trimitem acea solicitare", sustine deputatul USR.

Intrebat care au fost argumentele invocate de Claudiu Manda (PSD), acesta a precizat ca nu ne poate da detalii tinand cont de cadrul legal, dar oricum "nu are niciun argument solid".

"Si nici nu a vrut sa supuna la vot solicitarea. Dl Manda nu vrea nici sa afle dansul, nici sa se afle public informatiile. Iar eu sunt destul de convins ca numarul este net inferior.

Forumul Judecatorilor a prezentat de curand un document in care a aratat cate mandate de supraveghere tehnica au fost solicitate raportat la numarul de dosare penale in lucru in anul 2014 si era vorba despre 2,2% din dosare, din 1,8 milioane de dosare. Cu alte cuvinte, este o masura exceptionala.

Am mai reiterat ideea ca ar trebui sa facem o vizita la aceasta unitate unde se fac interceptari despre care domnia sa a spus ca nu ar fi regulamentara. Dl Manda refuza sa mergem acolo sa vedem efectiv cum se pun in aplicare aceste masuri, care este procedura, daca este auditabila, daca pot fi facute lucruri in afara cadrului legal", ne-a mai spus deputatul USR.

"Face Claudiu Manda un joc dublu?"

Intrebat cand va fi audiat Liviu Dragnea in Comisia SRI, tinand cont ca liderul PSD a cerut acest lucru de mai multe ori si cu foarte mult timp in urma, Lucian Stanciu Viziteu ne-a spus ca nici macar nu se mai discuta despre asa ceva.

"La ultima solicitare punctuala pe care eu am facut-o, cei din PSD si ALDE au votat impotriva audierii dl Dragnea. Pana in acest moment, dl Manda nu a mai deschis subiectul si nu a mai planificat niciun fel de audieri.

Eu o sa solicit din nou, dar impresia mea, despre care am mai vorbit si care e din ce in ce mai solida, este ca dl Manda face un joc dublu si as fi curios sa vad: Mai este si pe alte state de plata decat cele ale Parlamentului? Ar trebui sa vedem daca nu cumva are si alte interese, pentru ca altfel eu nu pot sa imi explic de ce nu vrea sa facem un control real.

Cand presedintele PSD, partidul din care face parte si dl Manda, acuza ilegalitati, cand cifra de 6 milioane de interceptati a fost asumata public, cand ai putea sa afli numarul exact de la SRI, de ce nu fac lucrul asta? E ceva ilegal si ei stiu si ascund sau, pur si simplu, vor sa discrediteze total aceasta institutie, fara macar sa aiba bunul simt sa mearga acolo si sa vada despre ce este vorba?", a intrebat retoric deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Manda comisie SRI interceptari, #Dragnea audiere comisie SRI , #deputat