Politica altfel: Un deputat ofera burse scolare din indemnizatia de parlamentar

Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 13:45
5482 citiri
Politica altfel: Un deputat ofera burse scolare din indemnizatia de parlamentar
Foto: Universitatea de Vest Timisoara

Deputatul PNL de Timis Marilen Pirtea a decis sa ofere din propria sa indemnizatie de parlamentar burse scolare pentru elevi care invata bine, dar au o situatie financiara precara.

Decizia vine in contextul in care Parlamentul a votat in ultimii ani o sumedenie de privilegii pentru alesii neamului, cum ar fi mariri de indemnizatii sau pensii speciale, spre indignarea opiniei publice. De altfel, nivelul de incredere al Parlamentului, destul de redus, a scazut si mai mult in sondajele de opinie.

Cele patru burse scolare pentru elevi din mediul rural din judetul Timis sunt acordate prin intermediul Fundatiei Universitatea de Vest Timisoara.

"In criteriile de selectie a elevilor s-a tinut cont de situatia socio-economica si de performantele educationale ale acestora. Astfel, au fost vizati cei apartinand minoritatilor nationale, elevii care au parintii plecati in strainatate si ale caror conditii de viata sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cat si olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/luna, durata de acordare fiind de 10 luni, incepand cu decembrie 2018", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Contractele au fost semnate joi, 6 decembrie.

"Pentru a beneficia de bursa, acestia trebuie sa nu fie exmatriculati, sa nu renunte la frecventarea cursurilor, sa nu inregistreze 10 absente nemotivate intr-un semestru si sa nu aiba corigente.

De asemenea, elevii trebuie sa aiba media 10 la purtare si sa obtina o medie semestriala si anuala mai mare de 8", se arata in comunicatul citat.

Este al doilea an consecutiv in care Marilen Pirtea asigura, prin intermediul Fundatiei, astfel de burse.

"Acesti copii au demonstrat deja ca vor sa invete. Ar fi pacat ca situatia financiara precara sa fie o piedica in evolutia lor. Bursa le este de folos, intrucat, dupa cum bine se stie, scoala in Romania este gratuita doar declarativ. Costurile ascunse ale educatiei se pot dovedi prea mari pentru multe familii.

Sumele necesare platii burselor provin din indemnizatia de deputat, Fundatia UVT fiind cea care a facut demersurile de identificare si selectie a beneficiarilor. Eu stiu ca a sprijini patru elevi este doar o picatura in ocean in contextul in care milioane de romani traiesc in saracie, dar, daca fiecare dintre noi facem cate ceva in micul nostru colt de Romanie, efectele pozitive vor fi cu siguranta vizibile", a declarat deputatul Marilen Pirtea.

Politica altfel

De cele mai multe ori spunem "Toti sunt la fel, pe cine sa votam?". Dar ce vrem, mai exact de la politicenii nostri? Si chiar sunt toti la fel? Ne propunem, la rubrica "Politica altfel", sa gasim politicieni care incearca sau chiar fac altfel lucrurile.

Ce vrem de la "politicienii altfel"? Competenta, corectitudine, responsabilitate, constiinta ca sunt in slujba cetateanului. Incercam sa surprindem gesturi, atitudini care ar putea sa faca diferenta.

Va invitam sa ne spuneti si voi cum arata politicianul pe care chiar l-ati vota si sa ne semnalati oameni si gesturi care va dau speranta si incredere - politicieni din orasul vostru, care va reprezinta in Parlamentul European sau la nivel national.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#burse scolare indemnizatie deputat, #burse deputat Marilen Pirtea , #deputat
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Iata ca mai exista si parlamentari care merita sa fie realesi :)