Deputat PSD condamnat definitiv dupa ce si-a angajat sotia in Parlament

Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:40
4052 citiri
Deputat PSD condamnat definitiv dupa ce si-a angajat sotia in Parlament
Foto: Facebook/Vasile Gliga

Deputatul PSD Vasile Gliga a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ca nefondat apelul formulat de Vasile Ghiorghe Gliga si au mentinut decizia din 12 februarie, pronuntata de un alt complet de la instanta suprema. Decizia de condamnare a deputatului Vasile Gliga, luata luni de ICCJ, este definitiva.

In 12 februarie, la judecarea in fond a dosarului, instanta suprema l-a condamnat pe deputatul PSD Vasile Gliga la un an de inchisoare, pentru conflict de interese, dar a dispus suspendarea executarii pedepsei pentru un termen de incercare de trei ani.

Inca un deputat condamnat la inchisoare pentru conflict de interese

Vasile Gliga a fost trimis in judecata in ianuarie 2014, de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care l-au acuzat ca a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, in cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerata din bugetul Camerei Deputatilor.

In septembrie 2014, deputatul PSD a fost gasit in incompatibilitate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, intrucat a avut, in mandatul 2008-2012, simultan, in perioada 19 decembrie 2008 - 13 mai 2010, si calitatea de comerciant persoana fizica.

Vasile Gliga este la al doilea mandat de deputat, fiind ales intr-un colegiu din Mures. Gliga este, din 2012, presedinte interimar al PSD Mures, anterior el fiind vicepresedinte, din 2010.

#Vasile Gliga condamnat inchisoare, #Vasile Gliga inchisoare , #deputat