Deputat sanctionat cu 10% din salariu pentru ca si-a angajat sotia in Parlament

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 16:39
1914 citiri
Deputat sanctionat cu 10% din salariu pentru ca si-a angajat sotia in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul UDMR Kelemen Attilla va fi sanctionat cu 10% din indemnizatie pe o perioada de trei luni, pentru ca s-a aflat in conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in biroul parlamentar.

Decizia a fost luata, miercuri, de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, masura fiind ceruta de Agentia Nationala de Intergritate (ANI) la inceputul lunii mai.

Initial, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor au primit o scrisoare de la ANI si au luat act de savarsirea faptei de abatere disciplinara de catre Kelemen, asa ca au propus Biroului Permanent, cu unanimitate de voturi, sanctionarea acestuia cu 10% din indemnizatie pe o perioada de trei luni.

La randul sau, Biroul Permanent a analizat punctul de vedere al Comisiei si a aprobat sanctionarea deputatului maghiar.

ANI a descoperit ca parlamentarul s-a aflat in conflict de interese in 2015, cand a incheiat un contract civil prin care si-a angajat sotia in functia de referent la biroul sau parlamentar. Ea a obtinut astfel venituri salariale de peste 27.000 de lei.

Deputatul a motivat angajarea sotiei sale la cabinetul parlamentar prin faptul ca locuieste intr-un sat aflat la 17 kilometri de Targu Mures, iar sotia era cea care il ducea si aducea de la aeroport, neavand "alta posibilitate" de transport.

#Kelemen Attilla taiat salariu, #Kelemen Attilla sotie Parlament , #deputat